Czemu są tak różne ceny windowsa 10

Zastanawia mnie jeden fakt czemu są tak różne ceny windowsa 10 do laptopów i stacjonarnych komputerów są w cenie 500 zł a mi się udało kupić 3 miesiące temu klucz, który kosztował tylko 99 zł

… bo zapłaciłeś za ściągnięcie z torrentów.
Nowy, sklepowy Windows to ok 450-500 zł.
Odkupienie licencji od kogoś, np. sąsiada, to dowolna kwota, ale powinieneś mieć potwierdzenie (kopie dowodu zakupu 1szego nabywcy), że Windows był nabyty legalnie.

Windows"do laptopów" jest sprzedawany producentom, jeżeli numery “wyciekły” z chińskiej fabryki i kupłes, to nie weszły na rynek legalnie, czyli paserstwo :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja zakupiłem w tym sklepie

I chcesz powiedzieć, że korzystanie z windowsa z tym kodem jest nie legalne czyli wogóle nie da się go aktywować ?

Nie wiem o jakim sklepie mowa (brak obrazka), być może aktywujesz, być może będziesz korzystał, może nawet masz fakturę, ale przy takiej cenie pochodzenie wydaje się watpliewe.

ED. Automater, to właśnie rozsyłasz kodów dla tych wątpliwych aukcji z Allegro. W najlepszym wypadku masz resalera z licencji biznesowej, w najgorszym z wycieku lub studenckich licencji. W obu przypadkach legalność wątpliwa, jak to napisał kiedyś M$ "Chcesz kupić Windowsa za 50 zł? To lepiej ściągnij z torrentów, będzie tak samo legalny, a złodziej nie zarobi " :wink:

Brawo, zapłaciłeś za piracki system. Powiedź jeszcze, że zakupu dokonałeś w takim miejscu, że podałeś wszystkie swoje dane?

Ważna kwestia - to, że system się aktywuje, nie oznacza jeszcze, że jest legalny.

Ja go jeszcze nawet nie instalowałem próbowałem go zainstalować wpisałem kod i przeszedł potem się okazało że nie mam gpt.

Dokładnie, wybuliłeś za klucz a za jakiś czas (miesiąc , pół roku, rok ) będzie on nielegalny i go nie aktywujesz

Czyli to jest tylko licencja tymczasowa ?

To jest pirat. Mogą Ci ten klucz zablokować jutro, mogą za 2 lata, mogą nigdy. W każdym razie nie jest to legalny system.

1 polubienie