Cześć co jakiś czas na mojej karcie migają 2 czerwone diody zaraz przy kablach od zasilania, karta 3070 asus rog strix oc, zasilacz be quiet straight power 11 750 W gold plyta aorus b550 elite
Nie znalazłem takiej informacji w instrukcji ani faq. Ciekawe czy asus coś odpisze, bo na ich forum wisi kilka takich tematów do różnych kart i jakoś nikt się nie kwapi wyjaśnić.
@Michu097 Próbowałeś aktualizować firmware w tej karcie? Na stronie producenta jest świeży z 14 grudnia.
Chyba 1 link od Asusa. translator:
Obwód jest wystarczająco szybki, aby wychwycić stany nieustalone, które powodują zbyt niski spadek napięcia na szynie. W takim przypadku czerwona dioda LED zaświeci się, wskazując na problem z zasilaniem.
Czytać nie potraficie, czy jak>??
W skrócie zasilacz nie daje rady, i coś może stać się w przyszłości.
Tylko odpowiedziałem, fajne gold, a pod maską?Zasilacz Della ważył u mnie z 5 kg , ten co mam modecom carbon z 3,5-4kg, a wziąłem do reki jakiś nowy silentium to może 2. Ja wiem, ze wga nie jest wyznacznikiem, aleee
@Michu097 dodatkowe zasilanie do GPU masz puszczone jednym przewodem czy dwoma? Z tego co widzę Twój zasilacz ma możliwość podpięcia czterech PCIe, z czego dwa są na wspólnym kablu. Jeśli podłączyłeś “wspólnym”, to warto zamienić na “osobne”.
Internety mówią, że taki jest wymóg normy ATX - 240VA (W) na jedną linię 12V. Dlatego Straight Power 11 ma tych linii aż 4. Dla overclockerów (oraz nowych RTXów) lepsze będą zasilacze z jedną, mocną linią. Jak widać na załączonym przykładzie, łatwo pokonać limit ATX dla jednej linii. Wystarczy 3070.
Jest to również dowód na to, że podłączanie GPU do zasilania za pomocą przejściówek z moleksów to nie jest dobry pomysł.
Witam
Mam ten sam problem. Zasilacz mam FSP/Fortron Hydro TI PRO 1000W 80 Plus Titanium ATX 3.0. Karta podłączona dwoma kablami i dzisiaj zaczęły migać te diody . To jest nowy zasilacz. Przy starym, który miał 650 Wat też parę razy tak się stało. Dla tego kupiłem nowy zasilacz no bo 1000wat, stwierdziłem, że tamten może być za słaby bo dokładałem dodatkową pamięć i drugi dysk. Co to może być. Mam podłączone dwa monitory.
Jak rozwiązałeś problem? Bo ja już nie wiem. Pisałem niżej jaki mam zasilacz i mam to samo. FSP/Fortron Hydro TI PRO 1000W 80 Plus Titanium ATX 3.0. podłączony dwoma kablami. Miałem 650wat i też parę razy te diody się zaświeciły. Po kupnie tego 1000w myślałem, że problem zniknie. Zasilacz ma z dwa miesiące.