Czerwony krzyżyk X koło bezprzewodowej karty sieciowej

Witam,

Posiadam starszego laptopa - Amilo Li1718 - którego kupiłem z wgraną Vistą. Po ok. 2 latach używania postanowiłem zainstalować sobie Win 7, którego mam z MSDNAA. Po instalacji pojawił się problem, gdyż po kliknięciu przycisku znajdującego się zaraz koło przycisku Power, a którym do tej pory włączało się bezprzewodową kartę, nie mogę się połączyć z siecią wifi. Po prostu nie reaguje. Do tej pory po wciśnięciu tego przycisku w prawym dolnym rogu pojawił sie monit w rodzaju wifi on/off.

Mógłby ktoś coś poradzić?

Karta Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter.

Może ikonka jest ukryta - możesz też kliknąć Dostosuj i sprawdzić.

di-6C3J.png

A przez Centrum mobilności w systemie Windows (wyszukaj przez Start)?

di-PCQ5.png

di-AT6G.png

Menedżer urządzeń - rozwiń gałąź Karty sieciowe - czy przy interesującej Cię karcie sieciowej nie ma żadnych wykrzykników? Aktualizacja sterowników ze strony producenta / dołączonej płyty (albo odwrotnie czyli instalacja starszej wersji, albo wersji dla Windows Vista tylko wcześniej prawy przycisk myszy na instalator - Właściwości - karta Zgodność - opcja uruchomienia w trybie zgodności z Vistą) albo poprzez prawy przycisk myszy na kartę sieciową - Aktualizuj. Albo poprzez Windows Update: instalacja-dwoch-systemow-win7-t487537.html#p3071990

Launch Manager: http://www.amilo-forum.com/topic,3174,- … ivers.html

dzięki zainstalowanie Launch Managera rozwiązało problem.

EDIT: Po wciśnięciu przycisku, pojawia się okienko Wireless LAN Wi-Fi i pojawia się “ptaszek” koło niego, dioda się zapala, ale w Panel Sterowania -> Zmień ustawienia karty sieciowej mam: Połączenie sieci bezprzewodowej, Brak połączenia i czerwony X. Czy ten X znikanie w momencie nawiązania połączenia?

Psi ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

X oznacza brak dostępnej sieci lub problem w Twoim przypadku nadal nie został rozwiązany.

Aktualnie nie mam dostępu do żadnej sieci wifi więc sprawdzić nie mogę czy da radę się podłączyć. Jednak przycisk działa i włącza kartę.

Więc w czym tkwi problem? Karta już działa, czego Ci jeszcze potrzeba?

Zaraz, zaraz, czyli zainstalowany jest osobny program do łączenia się z sieciami Wi-Fi? Tak? Wtedy Windows może się gubić.

Centrum sieci i udostępniania - (z lewej strony) Zmień ustawienia karty sieciowej - prawy klawisz na interesujące Cię połączenie i popatrz w opcje. Czy połączenie jest włączone, opcja “Połącz/Rozłącz”, opcja “Diagnozuj”. W przypadku Windows XP można było wejść we właściwości połączenia i była opcja “użyj systemu Windows do konfiguracji sieci bezprzewodowych” http://technet.microsoft.com/pl-pl/libr … 10%29.aspx. Zobacz: wifi-router-asmax-1004g-netia-t483007.html Czy karta sieciowa jest włączona (zerknij w menedżer urządzeń)? Czy jak wejdziesz we właściwości (prawy przycisk myszy - właściwości) połączenia to zaznaczone są opcje klient sieci microsoft networks, harmonogram pakietów qos, protokół internetowy tcp/ipv4 i inne?

Jeżeli udałoby się, to polecam zastanowienie się nad jeszcze jedną korektą ustawień. Konkretnie Menedżer urządzeń - prawy przycisk myszy na interesującą Cię kartę sieciową - właściwości - karta zarządzanie energią - opcja zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii. Dlaczego może to być istotne? http://blogs.technet.com/b/mkedziora/ar … -wifi.aspx