Od kilku tygodni zauważyłem znaczące spowolnienie pracy komputera oraz częste braki odpowiedzi przeglądarki. Do tego podczas oglądania filmów często wyskakują okienka z reklamami.
Proszę o sprawdzenie raportów i pomoc.
Usuń jeśli nie korzystasz z McAfee Web Advisor z listy Programów lub gdy się nie da, to tym programem MCPR
Sprawdź poprawność plików Windows. Uruchom CMD z uprawnieniami administratora. sfc /scannow
Jeśli wykazało błędy, napisz jakie.
Jeśli nie używasz programu Killer Network Manager to odinstaluj.
Użyj tego pliku w katalogu w FRST, czyli w Twoim przypadku C:\Users\pchla84\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe\TempState\Downloads fixlist.txt (1,1 KB)
Po restarcie wklej plik wynikowy.
Możliwe, że będzie trzeba zrobić skan ponownie, ale bez włączonego w tle Microsoft Edge.
Pierwszy i drugi punkt zrobiony. W drugim nie wykazało żadnych błędów. Nie wiem jak odinstalować Killer Network Manager. Co do punktu piątego po restarcie nie wyskoczyły mi żadne pliki wynikowe.
Tak jak kolega @krystian3w napisał wyżej, plik wynikowy zapisał się w katalogu tymczasowym, który został skasowany. I nie wyświetlił się.
Do skasowania Killer Network Manager zastosuj poradę
Po tym umieść plik FRST64.exe w innym katalogu niż tymczasowy i wykonaj nowy skan.
Wrzuć pliki do wglądu.
Na przyszłość po prostu nie używaj opcji uruchom w MS Edge / IE 11 dla pobieranych plików i niech się zapisują gdzieś np. w katalogu pobrane (C:\Users\pchla84\Downloads) użytkownika.
Program nie jest szkodliwy. Należy do programów dołączonych do karty sieciowej.
Sądziłem, że jeśli nie jest Ci potrzebny, możesz go usunąć.
W takim razie zostaje.
Zrób jeszcze raz skan FRST64 ale tym razem z katalogu innego niż poprzednio.
Pobierz FRST i zapisz. Potem dopiero wejdź do katalogu z zapisanym plikiem.
Wyłącz Microsoft Edge.
Uruchom FRST i wklej trzy skany.
Reklamy pojawiają się przy próbie odpalenie filmu online. Nie ważne z jakiej strony korzystam schemat jest zawsze ten sam. Zanim włączy się film muszę wyłączyć kilka okienek z reklamami. To samo dzieje się kiedy chcę zrobić pałzę. Reklamy dotyczą w zasadzie wszystkiego. Czasem jest to reklama jakiejś gry, czasem zakłady bukmacherskie albo jakieś portale randkowe.
I jak klikniesz Play lub Pauza, uaktywniasz podpięty link, wtedy reklama pojawia się w nowym oknie lub zakładce.
Nie wiem czy AdBlock to blokuje, bo nie mam.