Cześć, ostatnio borykam się z problemem częstych Blue Screenów. Jakiś czas temu (miesiąc) wyskoczył mi jeden na tydzień, więc restartowałem komputer i o tym zapominałem bo było dość rzadko. Wszystko natomiast zaczęło się po formacie dysku C. Wymieniłem ok. rok temu kartę graficzną i instalowałem sterowniki AMD, więc została mi instalka starych sterowników i je zainstalowałem znowu. Było wszystko dobrze, jednak irytował mnie ciągły komunikat o możliwej aktualizacji, w końcu przysiadłem i je zaaktualizowałem, wtedy wyskoczył mi komunikat, że instalacja przebiegła nie do końca pomyślnie, jednak wszystko było ok, więc olałem temat. BSoD wyskakuje mi w różnych chwilach, ale przeważnie podczas grania w gry, czasami nie wyskoczy, czasami wyskoczy od razu jak włączę a czasami np. po godzinie. Czasami wyskakuje też po ponownym uruchomieniu komputera po BSoD. Dodam, że po powrocie na stare sterowniki jest to samo.
RAM sprawdź.
z RAM’em jest wszystko w porządku.
mam taka propozycje podaj specyfikacje pc zrób skan hd tune moze są relokowane sektory wiec dysk wtedy do zerowania i remapowania ale ja bym zaczął od sprawdzenia taśmy sata. Zasilacz jaki ?
Tu masz nr kodów BSOD:
http://www.hotfix.pl/bledy-systemu-windows-kody-bsod-a11.htm
Twój błąd to 0x116 .> nieaktualny sterownik karty graficznej
Dysk był sprawdzany tym program i wszystko z nim w porządku. Zasilacz chinol SilentLine 425W, niedługo będzie wymieniany. Specyfikacja:
Intel Pentium G620 2,6x2
Radeon RX 550
8GB ram
Gigabyte GA-H61M-DS2 rev 1.2
Sęk w tym, że nie mogę zainstalować sterowników tj. do końca, wyżej załączyłem screen.