Witam! Od jakiegoś czasu zaczęły dziać się dziwne rzeczy z moim komputerem. Codziennie ukazuje mi się kilka bsodów, za każdym razem dotyczący innego błędu. Szukałem rozwiązań na różnych forach, google, ale bez skutku. BSODY, które mi wyskoczyły:
0x00000024 Ntfs.sys
BAD_POOL_CALLER
0x00000050 win32k.sys
Było ich więcej, ale nie zapisywałem wszystkich… Nie instalowałem żadnych nowych sterowników, ani oprogramowania, co jest grane. Czasami komp jest w stanie przeżyć cały dzień bez blue screena, a czasem wystarczy kilka godzin. Proszę o pomoc!
przeskanuj pamięci ram , tu na portalu masz dobry program do tego, ściągasz, wypalasz płytkę i z niej bootujesz kompa… trochę długo to trwa, ale warto wiedzieć, czy to wina sprzętu czy softu…
Sniper, skanowałem pamięć ram MEMTESTEM, program nie wykrył żadnych błędów. Myślę, że to nie jest wina sprzętu, rok temu miałem podobny problem, sformatowałem kompa i było ok, aż do teraz… nie chcę uciekać się do formatowania…
Bardzo ciekawe, ale wydaje mi się, że żadnych aktualizacji nie instalowałem, ale mniejsza o to. Co teraz mam zrobić?? Przed chwilą skńczyłem granie. Wciskam “Exit game” i moim oczom ukazuje się piękny bsodzik : PFN_LIST_CORRUPT , powoli tracę do tego nerwy… czyżby formacik…
– Dodane 15.02.2010 (Pn) 16:04 –
dodam tylko, że z tym problemem borykam się około miesiąca…
W takim razie to na pewno nie wina aktualizacji, o której wspomniałem. Poza tym problem przez nią powodowany ujawnia się przy uruchamianiu systemu. To jest zapewne problem ze sprzętem. Myślę że nie zaszkodziłoby jednak przeskanowanie komputera jakimś skanerem antywirusowym.