Mam modem Sagem F@st 800-840 i Neostradę 512. Od jakiegoś czasu zaczęła się ona rozłączać (od kilku do kilkunastu razy dziennie). Dzwoniłem na telefon zaufania TP i tam radzono mi “odłączyć zasilanie w portach USB”, co uczyniłem. Pozytywnych skutków to nie przyniosło.
Dziś pan z TP polecił mi przeinstalować sterowniki do modemu. Ja w afekcie odinstalowałem całą Neostradę i modem. Zainstalowałem ponownie. Niestety teraz, aby połączyć się z Internetem muszę kliknąć na ikonę TP, która wyskoczyła na pasku Windowsa obok zegara (nigdy jej tam nie było) i wybrać opcje “połącz”. Od tego momentu na pasku zadań Neostrada liczy czas połączenia (nigdy tak nie było). Chciałbym przywrócić wszytsko tak jak było!
Kiedy z płyty Neostrady wchodzę do katalogu “drivers” i klikam na ikonę “setup” modem wraz ze swoimi plikami i sterownikami odinstalowuje się. Pojawia się komunikat o konieczności odłączenia modemu od komputera. W końcu przychodzi radosna wieść o zakończonym procesie. I co dalej? - pomyślałem. - Bo nic się nie działo. Długo się nie zastanawiając kliknąłem jeszcze raz na ikonę “setup” - modem zaczął się instalować. Po zakończonej instalacji wszystko było tak jak przed - Neostrada wciąż odlicza mi czas, a w tray’u widnieje ikona TP.
A pan z infolinii TP mówił, że po uruchomieniu pliku setup pojawią się jakieś PPPOA i FCU 035 ( :shock: )i na końcu Windows sam zainstaluje sterowniki.
Jeśli jeszcze ktoś się nie zorientował, że w sprawach komputerów jestem laikiem, to właśnie się do tego przyznaję. Jednocześnie proszę o łopatologicznie wytłumaczenie i podanie rozwiązania (jeśli takowe istnieje).
Liczę na Was.
Dobroczyńca zaskarbi sobie moją dożywotnią wdzięczność!
a nie da się najpierw odinstalować neostrady w panelu dodaj/ usuń programy? jak to zrobisz to zrób dokładnie tak jak jest napisane pod tym linkiem http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=91864 wtedy musi zniknąć ikonka z traya i cały ten zegar. i ważne: modem się podłącza po instalacji sterowników
Miałem podobnie, modem tracił synchronizację co parę minut, dzwoniłem do skutku aż zrobili.
Z infoliniami generalnie jest tak, że ciężko trafić na kogoś kompetentnego. Zajęło im to dwa dni, poprawili połączenie na stykach ponoć w dwóch miejscach i problem zniknął.
wejdz na strone Sagema i ściągnij najnowasze steroowaniki do modemu. Poźniej zainstalij sobie aplikacje AutoConnect, skonfiguruj i zobacz jak działa net.
Jeśli są problemy z neo to nie pozostaj nic innego jak telefon do tepsy :\ bo możliwe ze to na łączach tepsy coś skaszanili. Ew. jak ktoś ze znajomych ma taki modem to pożycz i zobacz jak działa net. jeśli bez zmian to wina łącza, jeśli jest lepiej - modem padł. W drugim przypadku proponuje przesiadkę na router…
Po pierwsze nie opłaca się dzwonić do ludzi z TP bo często nic nie potrafią.Po drugie jak poprzednik syczu22 radzę zainstalowanie Autoconnecta http://shider.net/AutoConnect/