Mam internet radiowy 512kb/s. Internet jest podłączony poprzez antenę i od anteny idzie przewód do routera, a od routera kabelek LAN do komputera
I zdarza mi się że często rozłączy mi internet na jakieś od 5 do 15 min ;/ Dzwoniłem już do tych od internetu i oni mówią że u niech wszystko jest ok
Moi koledzy też maja ten sam internet, a nawet tą sama prędkość i u nich jest wszystko ok, tyle że oni maja antene od razu podłączona do karty sieciowej RaLink RT2400, też tak miałem ale się karta spaliła i dali mi routera No i w każdym bądź razie u nich jest wszystko ok :(Chciałbym się uporać z tym problemem sam, bo jak zawołam serwisanta to znając życie, będę musiał im zapłacić nie małą kwotę pieniężną
Takie “rozłąki” internetu zdarzają się coraz częściej, kiedyś było raz dziennie a teraz jest co pół godziny
Dodam że mam płytę główna Gigabyte GA-M55S-S3, i tą wbudowaną kartę sieciową ( nie wiem jak się nazywa, ale coś na FastEthernet ??)
Sterowniki wszystkie zainstalowane
Kompa i internet mam już półtoraj roku, i jeszcze ani razu nie miałem takiego przypadku z internetem
Bardzo proszę o pomoc… ![-o<