Czy 800 dpi w myszy optycznej wystarczy?

Czy 800 dpi w myszy optycznej wystarczy ?

Nie gram.

Jeśli nie grasz - IMO wystarczy.

A jak to jest w porównaniu do kulkowej myszy?

Będzie lepiej, gorzej ?

Będzie dużo lepiej, a 800 dpi starczy - nawet do grania.

Przesiadałem się z myszy kulkowej na optyczną 800DPI, było to bardzo dawno i nie jestem w stanie precyzyjnie odpowiedzieć, ale myślę, że było lepiej. Nawet jeśli nie odczujesz różnicy to plusem optycznej jej to, że nie trzeba czyścić rolek :stuck_out_tongue:

Zalezy w co :wink: Do dynamicznych FPP nie wystarczy, przynajmniej w moim przypadku :slight_smile:

Jak dla mnie starczy nawet do dynamicznych gier - zawsze można pobawić się w menu gry w ustawienie czułości myszy, czy nawet w samym Windowsowym panelu sterowania ;]

No ja też w większości gram w gry FPP (w sumie “od zawsze”) i starczy. Oczywiście różnicę widać, ale jest to po prostu różnica - jeśli chodzi o dpi, to przeciętny gracz lepszą od gorszej myszy optycznej rozpozna tylko po tym, że używając tej lepszej będzie musiał zmniejszyć sobie sensitivity w grze. Grałem na kilku modelach nowych myszy i nigdzie nie widziałem tej mitycznej “większej precyzji” :d

Oczywiście lepsza mysz zazwyczaj lepiej leży w dłoni, działa jak należy, nie gubi się i dostajemy gwarancję, a jakiś totalny szmelc za kilka złotych będzie się gubił i cuda robił. Dlatego sam mam zamiar kupić coś lepszego.