Czy ASRock G31M-S R2.0 obsługuje pamięci DDR3

Mam pytanie, czy płyta główna ASRock G31M-S R2.0 na Socket 775 obsługuje pamięci DDR3? Wiem z manuala, że obsługuje DDR2, ale budowanie budżetowego zestawu do grania na 775 z pamięcią DDR2? Coś mi tu nie pasuje, wydaje mi się, że płyty LGA 775 wspierają DDR3, ale czy na pewno?

Czy wejście na stronę producenta i sprawdzenie tego to aż tak duży wysiłek?
https://www.asrock.com/mb/Intel/G31M-S%20R2.0/

Nie, nie obsługuje. Z prostego powodu! Nie ma takich slotów RAM. Ma tylko pasujące do DDR2.

Te same parametry były w książecce/instrukcji/manualu. I tam pisało DDR2. Ale coś słyszałem, że płyty 775 obsługują DDR3. Teraz @Astor444 uświadomił mi, że nie wszystkie płyty na 775 wspierają DDR3.

Za czasów chipsetu P35 i P45 dla socket775 tylko niewiele płyt obsługiwało pamięci DDR3 (głównie DDR2) i oczywiście nie można tych pamięci było łączyć. Ja w 2009 roku kupiłem sobie właśnie taką płytę Gigabyte GA-EP45C-DS3R, która miała 4 sloty dla pamięci DDR2 (max 4x4GB) oraz 2 sloty DDR3 (teoretycznie max 2x2GB, w praktyce okazało się, że pójdzie też 2x4GB - kości jednostronne). Tylko że to była taka “wypasiona” płyta główna, te tańsze nie miały slotów dla DDR3.