czy jesli wykupie dostep do internetu ten najszybszy 1Mb a w laptopie mam karte bezprzewodowa 11Mb/s, czy wszystko bedzie gralo ok?? dziekuje za odpowiedz
a dlaczego ma nie grać ? :shock:
:oops: tak tylko pytam bo mam lapka, z wbudowana karta,karta wykrywa siec z zabezpieczeniami i tak sie zastanawiam czy moge miec pelny dostep (oczywiscie po wykupieniu uslugi) do internetu???
tak możesz tylko ustaw ręcznie nazwę sieci i hasło w ustawieniach
jeżeli masz kartę 11 Mb to po co Ci 1 MB / bo chyba się pomyliłeś bo piszesz 1 Mb/ żadna radiówka nie zapewni Ci tego transferu, zapłacisz za nic 512 Kb to maximum przy radiówce
ale głupoty, aż się śmiać chce
Ja ludzią daje 1mbps po radiu i lan 54mbps, fakt że po radiu max to 60% tego co piszą producenci sprzętu, ale 11mbps to w rzeczywistości jakieś 6mbps czyli prawie 750kB/s
Kiedyś robiłem testy połącznia wifi na 54mbps, dochodziło do 28mbps czyli 3500kB/s
hehe ale pleciesz tak jak wyzej 60%! ja mam lacze 4MB ale idzie gora 340Kb/s
majster_jk zmień temat na konkretny, mówiący o problemie.
Jesteś tu już tyle czasu…
nie wiem Killer czy zrozumiałeś dobrze mojego posta, ja nie piszę o maksymalnych transferach / zresztą rzadko osiąganych bo jak wiesz mechanizm protokołu radiówki oparty jest o korekcję błędów, przewidywanie kolizji / i w standardzie 802.11b, a o takim chyba tu mowa dla TCP max. to 6Mb, UDP 7 Mb więc zgadzam się z Tobą najzupełniej /,a w rzeczywistośći może spadać do 1Mb, zresztą pogoda, ilość klientów korzystających z AP, długość kabla itp. też ma na to wpływ. Ja odnoszę się do konkretnego postu majster_jk , który chce wykupić łącze 1MB mając kartę 11 Mb/s czyli jak piszesz transfer 750 KB/s, który daj Boże aby cały czas miał, to po co ma płacić za 250 KB/s, których nigdy nie osiągnie wg mnie w Jego przypadku aby nie przepłacić najlepiej kupić 512 KB/s i chodzi mi o maximum dla niego, a o 54 MB/s autor postu w ogóle nie wspomina więc na ten temat nie piszę
Zdaje mi się że mylisz jednostki Kb, KB, Mb, MB.
1 Mb/s (megabit) jak pisze autor, to 128KB/s (kilobajt). Na AP w standardzie B, pod łącze 6mbps można spokojnie podpiąć 10 osób po 1mbps. Wynika to z faktu że nie wszyscy naraz siedzą i zapychają łącze.
Wracając do tematu, nie powinno być problemów o ile sieć jest dobrze zrobiona i będziesz miał mocny i stabilny sygnał.
Może Killer źle odczytałem ale zauważ, że autor napisał “najszybszy 1Mb” czyli jak piszesz 128 KB i to jest dziwne w bezprzewodówkach, dlatego zinterpretowałem to jako pomyłkę o czym zresztą napisałem, przypuszczam, że chodzi mu o 1 MB, bo to by był chyba faktycznie najszybszy w tym standardzie, stąd mój wywód, zresztą niech autor się wypowie. Pozdrawiam
Złączono Posta : 03.09.2006 (Nie) 20:58
faktycznie zamiast małe b napisałem duże B w transferach na sekundę moja pomyłka sorry masz rację