Czy coś dostajecie od firm

Ciekaw jestem czy Wasze firmy robią jakies prezenty z okazji świąt czy rocznic funkcjonowania firmy.

Dostajecie coś?

nic, a co to za pomysł :smiley: przecież i tak dostajemy pensje, to zamiast śmieci mogli by po prostu podnieść pensję, albo dać 30 zł więcej na święta :wink:

Ja znam firmę, w której na 20 lecie pracownicy składali się na prezent dla szefa, właściciela i dobrodzieja pracodawcy w jednej osobie :slight_smile:

Dorzucają pracy, co by się w terminach przed przerwą wyrobić :wink:

Kiedyś tak teraz to już jest raczej mało prawdopodobne.

Niektóre firmy dają premie świąteczne. Niektóre firmy dają bony (coraz rzadziej).

Dostajemy po 2 kg kiełbasy,1,5kg szynki , takie paczki mięsne czasami wychodzi po 5 kg. Ale za to pensje są zawsze mniejsze. SERIO!!!

1 polubienie

W zeszłym roku nic nie dostaliśmy, w tym roku szefostwo się zebrało i postanowiło sprezentować paczki. Jestem wśród osób, które zajmują się zamawianiem takich paczek ( planuje sie to wcześniej). Postanowiliśmy zamówic gotowe już paczki w firmie, która zajmuje się robieniem takich paczek.Znajdą się w nich
słodycze
dobra kawa i herbata
alkohol
oraz konfitury
https://www.nobilia.pl/kosze-upominkowe/kosze-swiateczne/

Nie lepiej dać kartkę z życzeniami i bon SODEXO na 50zł, czy podobny? Przed świętami.

Ja nie dostaje nic, żona zawsze jakieś 500 zł w bonach Sodexo.

W państwowych firmach, czy innych placówkach pewnie tak, bo inaczej byłyby protesty :smiley:

Parę stówek w kopercie podczas firmowej wigilii. :wink: