Witam tak jak w temacie pytam sie was czy do laptopów mozna dołozyc ramu zmienic karte. Z tego co wiem podzespoły do lapka sa drozsze.
W laptopach można dołożyć pamięć ram i zmienić procesor a kartę graficzną można zmienić w droższych laptopach w tańszych jest zintegrowana karta graficzna.
Aha czyli rozumiem wszystko mozna zmienic w laptopie prawidłowo tylko trzeba miec kase i wiedziec co i jak kupić. A mam pytane czy moge sie dowiedziec mozecie mi pokazac ile kosztuje kosc ramu do lapka 1GB czyli mam juz 1GB i chce dołozyc drugie tyle zeby było 2GB razem. Fajnie jakas aukcja albo cos jakby ktos by mógł tak dla zorientowania się co i jak
Teoretycznie możesz założyć, że przy rozbudowie laptopa wymienisz dysk, RAM, ew. DVD. I na tym koniec. Tylko kilka modeli DELLa i Alienware, ma możliwość wymiany większości podzespołów, ale ceny takich modeli są “kosmiczne” (od ok. 10 tys. i więcej). Zresztą dokupywane podzespoły do najtańszych też nie należą. :?
Karty graficzne czy procesory w lapkach z cenami nie przyprawiającymi o zawrót głowy zwykłych śmiertelników, są zazwyczaj wlutowane w płytę główną, a ich wymiana jest niemożliwa.
Czyli jak juz to musze odrazu dobrego lapka kupić i ewentualnie z czasem dołozyc ramu. To dzieki za info. Temat można zamknąć