Kupiłem 2 tygodnie temu starter z play ( mobilny internet) i do dzisiaj mogę wykorzystać transfer danych. Dziś doładowałem się za 5 zł a na koncie mam 23zł - nie wiem skąd ta suma… a nie przedłożyło to dni i nie mogę z tej karty dzwonić. O co w tym chodzi?
W salonie powiedziano mi że można dzwonić , odbierać połączenie etc… nie można wykonywać połączeń to po co te 23zł.
Te pieniądze są do wykorzystania tylko na połączenie z internetem jak pamiętam to 3gr-100kb
potwierdzam że nie można dzwonić z tej karty.
można, ale chyba ze Skypa
czyli 1gb jest w promocji przy starterze za 20zł i jak je wykorzystam to dopiero ściąga te 20zl.,tak?
to skąd te 23,50zł? Doładowałem się 5zł to dlaczego jest 23,50zł a nie 25zł i w ogóle dlaczego doładowało 5. skoro 5. nie da się doładować play internet na kartę?
Wpierw pobiera CI promocyjne GB potem kasę, zanim przyszedł sms że skończyły Ci się promocyjne GB to już pewnie coś ściągnąłeś i stąd jest 23.50zł a nie 25, a za 5zł można doładować play online :lol:
Na karcie zdrapce o wartości 5zł pisze że karty zdrapki nie można wykorzystać na doładowanie konta Play Online na kartę .
to jaką miałeś na myśli kartę za 5zł?? Czy są specjalne karty zdrapki do internetu a inne do telefonu?
nie to są identyczne karty jak do telefonu, a teraz mały cytat ze strony Playa “w Play Online na kartę możesz doładować konto dowolną kwotą z przedziału od 5 zł do 300 zł, w zależności od Twoich potrzeb”
jak miałem neta z playa to kilkakrotnie ładowałem za 5zł żeby pocztę sprawdzić, ale fakt faktem ładowałem
kartami drukowanymi z terminala ale myślę że nie ma różnicy jaka karta.
W salonie play koleś mi powiedział również, że mogę piątką (5zł kartą) doładować ale, że tą kwotą zbytnio mi się nie opłaca. Na stronie Play również pisze, że 5 można się doładować a jak się doładowałem to nie doładowało i konta nie przedłużyło.
Zrobiłem zdjęcie karty za 5zł i pisze, że nie można doładować.
Także nieźle Play leci w kulki.
Dziwna sprawa z tym doładowaniem. Ja też doładowywałem kiedyś za 5zł z wydruku terminala i działało bez problemu…
– Dodane 11.06.2011 (So) 0:22 –
Idź do niego i mu to pokaż i najszybciej wyjaśnisz sprawe
Ja laduje co miesiac za 30 zl i nie robie jakis dziwnych problemow, chyba to wiadome ze jak doladujesz za 5 zl to nie dosc ze nie dostaniesz bonusu to i takze nie przedluzy ci konta, jezeli sie na cos zgodziles to warto bylo przeczytac regulamin, wiec pisanie ze Play leci w kulki to wylacznie twoja wina ze doladowales a i tak nawet na paragonie z terminala pisze ze kazde doladowanie do Play Online przedluza waznosc konta oprocz 5 zl doladowania…
Do: nargoriel Coś Ty z playa się urwał czy skąd? To, że Ty sobie ładujesz za ile ładujesz to Twoja sprawa, ale następnym razem zanim wyskoczysz jak filip z konopi to się trochę zastanów. Tego Neta używam powiedzmy “awaryjnie” i nie potrzeba mi nie wiadomo jakiego transferu danych i prędkości a co za tym idzie jak najtaniej - czyli tz. symboliczną złotówkę, bo nie należę do tych osób co pchają w d**e operatorom.
Poza tym rozmawiałem z pracownikiem play w salonie a nie z jakimś siuśkiem na ulicy i dwa razy się go pytałem, bo mnie zdziwiło, że 5(piątką) można się doładować, nawet mu pokazałem jaki miałem starter. Mało tego powiedział, że można z tej karty dzwonić także po co miałem czytać regulamin jak “niby” rozmawiałem z wykwalifikowanym pracownikiem. Napisałem niby, bo jak widać wprowadził mnie w błąd a raczej w błędy.
Jakbym miał czytać wszystkie regulaminy to jadłbym chleb ze smalcem i popijał wodą z kranu.
jakbys czytal regulaminy bo bys nie zakladal tego tematu, ja przed zakupem karty prepaid wiedzialem ze takie cos ma miejsce, a podpowiem ci ze nie rozmawialem z pracownikiem playa - wiec moje przebywanie w tym temacie sie konczy, i prosze wyluzuj.
ja uzywam play online prawie rok i z pelna odpowiedzialnoscia stwierdzam ze mozna doladowac konto za 5zl i ta kwota rowniez przedluza termin waznosci konta. doladowalem konto dzisiaj tj 07sty i bede je miec wazne do 10sty co razem daje 4 dni… Co do dzwonienia z tej karty to jesli wlozy ja sie do telefonu to normalnie mozna z niej nawiazywac polaczenia. Wiem bo praktykuje to czasem poniewaz nigdy nie wykozystuje kwoty ktora doladowuje neta…
Z mojej karty nie da się wysyłać tylko sms na numery typu “7777”.
Dzwonić można.
Nie można też przejść na inną taryfę z play online na kartę, potrzebny jest nowy starter.