Czy da się kupić stary samochód prosto z salonu?

Witam.

Pisze na tym forum takie pytanie, ponieważ nie udało mi się znaleźć w sieci jakiegoś forum o motoryzacji na którym było by dużo forumowiczów. :smiley:

Czy istnieje możliwość kupienia samochodu który ma około 20 lat z salonu, który nigdy nie był używany.

Chodzi mi o taki samochód który nie został sprzedany.

Czy w ogóle jest coś takiego że jakiś egzemplarz, który po prostu nie został sprzedany jest gdzieś do nabycia w salonie samochodowym, czy gdzieś kolwiek…

Jeżeli to jest ważne to chodzi mi o: Mercedes-Benz W124 Coupe

dzieki

Nie. Salon sprzedaży samochodów to nie piwnica z winem, gdzie się przechowuje modele z określonego rocznika by nabrały wartości

no chyba że ktos kupił i stał i nie był używany z róznych przyczyn

devil33 ,

Mowa o salonie sprzedaży jakbyś nie zauważył

chodzi mi o taki samochod ktory nie był nigdy sprzedany z salonu i gdzies tam sobie jest (nie koniecznie w salonie ale gdzies w miejscu gdzie są nie sprzedane samochody o które sie jakoś dba zeby byly caly czas sprawne)

wiem ze cos takiego jest bo gdzies to kiedys słyszałem tylko nie wiem gdzie…

może zapytać w jakimś konkretnym salonie??

Hehehehehe to w takim układzie po co są organizowane wyprzedaże samochodów z kończących się roczników ??

Miejsca magazynowe sporo kosztują, a nieużywane auto też sie psuje i traci na swojej cenie. Wątpię żeby takie coś istniało.

“Czy da się kupić stary samochód prosto z salonu?”

Skąd w ogóle coś takiego wymysliłeś.

maksymalnie 2 letni kupisz :stuck_out_tongue: bylem niedawno w salonie VWi stał na sprzedaż nieużywany passacik z końca 2006r

chodzi mi o to że jak był przykładowo 1 000 000 modeli samochodów na sprzedaż i sprzedało sie 998 500 sztuk. Te 1 500 sztuk chyba musi gdzieś być o ile jakieś zostały. I chodzi mi o te sztuki które zostały nie sprzedane i chyba gdzieś muszą być

samochody są sprzedawane cały czas, stoją w salonach dopóki nie zostaną sprzedane… tak mi się przynjamniej wydaje. napewno nie kupisz nie uzywanego samochodu starszego niż 3 lata.

Mateusz91krk , chciałeś nieużywany samochod kupić w cenie 20-letniego ?

nie chciałem kupić nieużywanego samochodu w cenie 20-letniego tylko interesuje mnie to czy da się kupić 20-letni samochód nie używany

Da się jak ktoś Ci sprzeda

A czy da się kupić ugryziony pomidor na giełdzie warzywnej? :smiley:

ale ja się na poważnie pytam…

Już dostałeś kilka poważnych odpowiedzi i nawet jedną niepoważną

A my ci powaznie odpowiadamy :stuck_out_tongue:

no to pojadę do salonu mercedesa i się o takie coś zapytam…

Lepiej zadzwoń, mniejszą kiszkę sobie zrobisz :slight_smile: