Mam taki problem, że ostatnio na gg wypisuje jakiś nieznajomy numer i pisze głupoty na moją dziewczynę i chcielibyśmy się dowiedzieć kto jest taki wredny. Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia tego? Zazwyczaj jak zakłada się gg to trzeba podać email i może tu już byłby jakiś trop.
zwyczajnie zablokuj gościa i olej
ale jeśli chcesz drążyć temat to moze coś znajdziesz na gg.pl po zalogowaniu się
Sprawdzić się nie da ale możesz przeciesz zablokować aby nikt z poza listy nie pisał do niej .
Pisanie nazwijmy to “rzeczy obraźliwych” jest karalne, i podlega ściganiu. Warunek, tak samo jak z groźbami musi się ta sytuacja powtórzyć, więc jeśli ktoś notorycznie pisze te głupoty, idziesz na komendę policji, składasz powiadomienie o popełnieniu przestępstwa, podajesz nr gg, a oni już sobie dalej poradzą. Wydrukuj także historię korespondencji, będzie jako dowód.
Ogólnie nie da się takiego czegoś sprawdzić.Nie wiem jak jest teraz,ale kiedyś np.w programie typu Konnekt była wtyczka co umożliwiała sprawdzenie takiej osoby poprzez adres Ip,a tak to nic po za tym nie sprawdzisz.
Ale jak zablokuję tą osobę to jak będę na niewidocznym to będzie mnie widziała nawet jak będę miał status ustawiony niewidoczny.
Poza tym jak ta osoba ma wyłączoną opcje o połączeniach bezpośrednich to IP nie wyskoczy a jak wyskoczy to może to być zmienne IP i też mało mi to da. Jak na razie szukam w google tego numeru, może podał je gdzieś na jakieś stronie i znajdę jakiś punkt zaczepienia.
Mam pewien pomysł i wysłać osobie linka, może będę miał szczęście i kliknie linka i zapisze mi się numer IP, system operacyjny, rozdzielczość ekranu, przeglądarka - zawsze to coś.
Zmienne IP to nie problem. Operator telekomunikacyjny udostępni organom ścigania komu w danym momencie było przydzielone.
" Nie Pozkazuj Wiadomości od nieznajomych " i już wiecej nic nie napisze do ciebie
Ale nikt inny też nie
dla tego warto mieć liste a nie kupa świrów później ci pisze głupoty
Ta a ktoś zmieni numer to już nie masz z nim kontaktu, może w opisie se daj “rejestracja przez sms” xD
zawsze można mailem powiadomić o zmianie od początku istnienia gg mam numer i wielu znajomych nie miało problemów
A to w GG nie ma opcji zablokowania konkretnego numeru GG ?
Bo właściwie ja używam klienta AQQ, i tam bez problemu mogę
zablokować konkretnego natręta…
wysyłasz mu info o tym, że poinformujesz policję o jego groźbach, bo takie groźby są karalne, a następnie dodajesz go do ignorowanych i zapominasz o tym leszczu
ze strony gg http://komunikator.gadu-gadu.pl/pomoc
Zablokowanie kontaktu
Czynność ta odbywa się obecnie przez umieszczenie kontaktu, który chcemy zablokować w grupie kontaktów „Ignorowani”.
Grupa Ignorowani zawsze umieszczana jest na końcu listy bez wyświetlania dodanych tam użytkowników. Aby sprawdzić kto znajduje się w tej grupie należy kliknąć na mały odwrócony trójkąt widoczny przy nazwie grupy, co spowoduje zmianę jego położenia na poprawną i wyświetlenie kontaktów zapisanych w tej grupie.
Użytkownik nie otrzymuje informacji o zmianie statusu kontaktów zablokowanych.
Bardzo użyteczną funkcją jest możliwość zablokowania kontaktu/rozmówcy z poziomu okna rozmowy. Wystarczy tylko po prawej stronie okna kliknąć opcję awatar danego użytkownika. Następnie wybrać funkcję „Ignoruj”, co powoduje automatyczne zablokowanie kontaktu i przeniesienie go do grupy Ignorowani.
Zasady przenoszenia kontaktów pomiędzy grupami zostały opisane w temacie „dodanie grupy”
Blokowanie numeru, blokowaniem, ale jaka jest pewność, że ten ktoś nie założy nowego konta GG z nowym numerem i znowu nie zacznie wysyłać obraźliwych wiadomości
To pierwsza Twoja dziewczyna, czy miałeś już wcześniej inną? Bo jeśli miałeś wcześniej inną to kto wie, może eks-dziewczyna się na Tobie zemści
Wrzucenie kogoś na ignor to dwa kliknięcia myszką, więc co za problem…
A jak założy nastepny numer, no to co ? klik klik i znowu na bloku…
Tak zwane dręczenie jest karalne masz kontakt do GG możesz zgłosić konkretny numer przeciesz mają logi i możliwości blokad .
Chodzi o to, że ta osoba nie groziła tylko ubliżała i wymyślała nie stworzone rzeczy ale tylko z imienia a nie nazwiska i to też karalne jest? Nie chce tej osoby blokować tylko się dowiedzieć kto tak wredny jest? A czy jakbym do GG napisał o problemie czy udostępniliby mail tej osoby? Chociaż mail mógł podać jakiś fałszywy i “znów w malinach”.
Nie sądzę, aby GG rozdawało maile na prawo i lewo, tylko dlatego, że ktoś kogoś wyzywa, grozi czy dręczy.
Zacytuj mu paragrafy o stalkingu. Nie wiem, gdzie nowe gg ma takie opcje. W razie czego pobierz kadu dla windows (link chwilowo nie działa):
http://www.kadu.net/w/Pobierz:Windows
Tam masz opcje:
Dziad już do dziewczyny nie napisze …