Czy da sie podlaczyc glosniki pod telewizor plazmowy samsung

Witam mam taki problem bo mam glośniki creativa 6.1 podlaczone pod komputer i wszystko dziala ok a teraz kupilem telewizor samsung plazme i chcialbym te glosniki podlaczyc pod telewizor czy istnieje taka mozliwosc

Stricte pod TV nie jest to chyba niestety możliwe, bo telewizor ma swoje głośniki.

Ale możesz kupić DVD i do niego spróbować podłączyć, oczywiście DVD musi mieć wejście na Twoje głośniki, bo tanie DVD typu Manta nie mają wejścia na dodatkowe głośniki (przynajmniej jak kiedyś patrzyłem), teraz nie wiem jak jest, jeśli mają to masz problem z głowy.

Samych głośników bezpośrednio nie podłączysz. Wyjścia w telewizorze mają za małą moc. Sygnał z telewizora wyprowadzasz do wzmacniacza i dopiero na głośniki. Możesz też wykorzystać do tego wbudowane wzmacniacze w urządzeniach audio-video (np. zestaw kina domowego lub wieża). W sklepach dostępne są także tzw. głośniki aktywne (wbudowany wzmacniacz najczęściej w subwooferze).

to są właśnie głośniki aktywne

Co do samego podłączenia, to jest taka możliwość, ale będą grały tylko przednie i subwoofer (ew. jak podłączysz razem na jednym kablu to przody i tyły będą odtwarzały to samo).

Głośniki podłączasz do wyjścia słuchawkowego w TV.