Pytanie jak w temacie. W starym firefoxie przeglądarka miała jeden proces. Można było ustawtić wyższy priorytet dla przeglądarki. Opera i inne mają bardzo dużo procesów. Czy ktoś wie co trzeba kliknąć? Jaki proces ustawić na wyższy żeby wszystko działało i nic sie nie zepsuło? Czy nie ma takiej możliwości?
chodzi mi o cpu priority w menadżerze zadań.
W jakim celu chcesz to zmieniać?
Przegladarka szybciej chodzi.A przynajmniej stara opera i FF szybciej działały .
Chyba można spróbować z poziomu cmd uruchamiać / zrobić skrót to co uruchamia przeglądarkę z poziomu cmd.
https://www.eightforums.com/tutorials/40287-cpu-priority-shortcut-program-create-windows.html
do ukrycia okienka można zastosować plik VBS lub aplikacje Quiet, hidecon, hideexec.
https://superuser.com/questions/62525/run-a-batch-file-in-a-completely-hidden-way
Wszystkich procesów raczej nie ma sensu tak uruchamiać (np. odpowiadający za kartę przeglądarki).
Oo dzieki ja nie chce wszystkich procesow, wystarczylby ten glowny,tylko jak go rozpoznac? Jesli jest kilkansscie takich samych procesow
Ja zrobiłem taki skrót i główny proces ma ustawiony priorytet wysoki:
C:\Windows\System32\cmd.exe /c start "Firefox" /High "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe"
Okienko sam ukrywam hideexec ale nie pamiętam składni do niego.
Nie ma co kombinować. Na DP jest system explorer - nawet portable z linków bezpośrednich. Po polsku i nie ma lepszego.
Program pokazuje drzewo procesów i można ustawić na stałe priorytet procesu głównego przeglądarki - u mnie slimjet.
Można ustawić proces główny na wysoki i zaznaczyć na stałe.
W sumie lepsze, podprocesy też od razu mają wyższy priorytet (po restarcie czy też nowo zainstalowane dodatki, otwarte karty po ustawieniu).
ANo dzieki panowie Najzabawniejsze , ze znałem ten skrót od krystiana, czytałem o nim kiedyś, ale nie był mi wtedy potrzebny i zapomniałem o tym. Co do systemexplorera to jest kobyła, malutki i lekki jest programik PRIO którego używałem do tej pory. Tak samo ustawia na twardo każdy proces.
W przypadku starego FF się to sprawdzało bo proces był tylko jeden. sprawdze obydwie metody.
Ta kobyla jest bardzo malutka i lekka
Po wypakowaniu ma 5,68MB.
Mnie tam na podwyższonym priorytecie FF śmiga, że aż miło.
Ugryzłem to jeszcze inaczej wyczaiłem w operze menu programistów,i tam byl menadżer zadań w ktorym były zidentyfikowane wszystkie procesy opery, i który odpowiada za przeglądarkę.No i poszło z górki, bo problem był taki, że nie wiedziałem który proces z kilkunastu jest tym głównym. dzieki za pomoc
od razu zauważyłem że opera zamyka sie w sekunde, a nie ~5.