Czy da się zainstalować drukarkę na virtualnej maszynie?

Jak w temacie. Jestem ciekaw czy Jeśli zainstaluję na viście wirtualną maszynę z Win XP to będę mógł zainstalować drukarkę z którą pod vistą mam kopoty?

Oczywiście. Przecież wirtualny system to system samodzielny. Tak jakbyś podłączył osobny komputer

Aha byłoby świetnie. Nie byłem pewien kiedyś w ramach zabawy stworzyłem taką maszynę. Wybierało się komponenty ilość RAMU dysk itp ale to były jakby wirtualne urządzenia domyślne.

Wydaje mi się, że się da. Wystarczy, że program emulujący wirtualną maszynę pozwala na podłączenie portów USB.

Nie pozostaje nic jak spróbować. Mam virtual PC 2007 oraz virtualbox jeśli znacie inny sprawdzony dobry program napiszcie. :slight_smile:

VMware Workstation

Virtual PC nie ma możliwości podłączenia urządzeń na USB. Vmware ma natomiast taką opcję

W takim razie Vmware zaraz ściągnę wersję testową. Mam nadzieję że wypali, to by było na tyle. Dzięki serdeczne za pomoc :slight_smile: .

PS

Udało się jeszcze raz wielkie dzięki :).

Vmware znakomity program! jedna wada jest bardzo drogi! Zastępczo polecam VirtualBox jest za darmo do użytku domowego!