Witam ostatnio szukałem małego laptopa do oglądania yt i internetu i znalazłem acer Aspire 1 A114-31-C7W5 N3350 4GB RAM tylko że ma on windows 10 a ja chciałbym zainstalować kubuntu 18.04 LTS czy jest możliwe zainstalowanie tego systemu bez problemów?
Pewnie można, ale nie kupuj tego laptopa. Przecież on ma parametry gorsze od twojego telefonu.
Tu podobna maszyna:
dziękuje za odpowiedź w takim razie mógł by mi ktoś polecić nowego małego laptopa do 800zl taż pod linuxa
Dziękuje
a jest wersja z chociaż 32GB dysku eMMC?
Musisz się ogólnie przyjrzeć Chromebookom na allegro, bo ludzie sprzedają często po prostu to, co sprowadzili.
dobrze porozglądam się
A i pamiętaj, że to specyficzny laptop. Pod neta jak znalazł, ale nie poszalejesz, a też nie jest łatwo ot tak postawić na tym innego Linuxa (ChromeOS jest oparte na Gentoo i da się też odpalić apki z Debiana).
aha rozumiem a na hp steam 11 da się postawić kubuntu
Zapewne się da. Myślę, że lepszym wyborem jest inne środowisko graficzne. Mniej zasobożerne .
Może lepiej pomyśleć o jakimś używanym za podobną cenę. Za podobne pieniądze dostaniesz coś więcej niż maszyna do pisania i postawisz sobie tam system jaki chcesz.
przykład http://www.sck.pl/product/Dell-12-5-Latitude-E6220-Ci5-I5-2520M-2-5GHz-4GB-320GB-Windows-7-Professional-iHD-HDTV-kamerka-3-lata-gwarancji/?id=47834