Czy do starej płyty będzie pasować GTX 1070?

Czy do starej płyty będzie pasować GTX 1070? Płyta to Asus H81M-PLUS

Ja wiem, że ten procesor jest za słaby na tą kartę, ale nie stać mnie na kupno całego komputera. Chcę najpierw kupić kartę graficzną, bo mam zintegrowaną.

Zasilacz + procesor podaj, w slot wepchniesz, ale jak masz np. 300w, to ryzyko grilla rośnie. Druga sprawa, całego kupić nie musisz. Platforma nie jest stara tak tragicznie, ram z 8GB upchniesz, a procek, jakieś używany nawet może być (procki ZwYKLE nie padają tak łatwo ;- ) )

Wczoraj robiłem upgrade na tej płycie głównej :grinning: bardzo fajna. Podaj jaki masz procesor i ile RAM w ilu kościach, oraz model zasilacza z mocą.

Pentium G3220 i zasilacz Bequieit 500W i ram 6gb

Ramu fajnie by dołożyć do 8 GB, zasilacz ani markowy, ani noname ostatni, powinien uciągnąć. Natomiast procesor, tu Cię czeka wydatek rzędu ok 300zł na jakaś używaną i5. Twój G nie jest tragiczny w kontekście np. tego co pakuje się w laptopy do 1500zł, ale do sparowania z 1070 braknie mu mocy. Wydajniej będzie…1060, + 2 GB ram + i5 razem :slight_smile:

Sądzę, że chodziło o be quiet, więc zasilacz spoko😆
RAM dołożenie 2GB albo wymiana kości na 4GB zależy czy 6GB jest w 2 czy 3 kościach.

Ta płyta ma tylko dwa sloty :slight_smile: