Czy do starej płyty będzie pasować GTX 1070? Płyta to Asus H81M-PLUS
Ja wiem, że ten procesor jest za słaby na tą kartę, ale nie stać mnie na kupno całego komputera. Chcę najpierw kupić kartę graficzną, bo mam zintegrowaną.
Czy do starej płyty będzie pasować GTX 1070? Płyta to Asus H81M-PLUS
Ja wiem, że ten procesor jest za słaby na tą kartę, ale nie stać mnie na kupno całego komputera. Chcę najpierw kupić kartę graficzną, bo mam zintegrowaną.
Zasilacz + procesor podaj, w slot wepchniesz, ale jak masz np. 300w, to ryzyko grilla rośnie. Druga sprawa, całego kupić nie musisz. Platforma nie jest stara tak tragicznie, ram z 8GB upchniesz, a procek, jakieś używany nawet może być (procki ZwYKLE nie padają tak łatwo ;- ) )
Wczoraj robiłem upgrade na tej płycie głównej bardzo fajna. Podaj jaki masz procesor i ile RAM w ilu kościach, oraz model zasilacza z mocą.
Pentium G3220 i zasilacz Bequieit 500W i ram 6gb
Ramu fajnie by dołożyć do 8 GB, zasilacz ani markowy, ani noname ostatni, powinien uciągnąć. Natomiast procesor, tu Cię czeka wydatek rzędu ok 300zł na jakaś używaną i5. Twój G nie jest tragiczny w kontekście np. tego co pakuje się w laptopy do 1500zł, ale do sparowania z 1070 braknie mu mocy. Wydajniej będzie…1060, + 2 GB ram + i5 razem
Sądzę, że chodziło o be quiet, więc zasilacz spoko😆
RAM dołożenie 2GB albo wymiana kości na 4GB zależy czy 6GB jest w 2 czy 3 kościach.
Ta płyta ma tylko dwa sloty