Czy dobrym wyborem jest Vista x64?

Słyszałem, że pomimo całego krytycyzmu Visty, wersja x64 jest dobrym wyborem. Jak myślicie?

uważam, że dużo lepiej wybrać dopracowaną i wydajniejszą siódemkę x64 :slight_smile: vista jest cięższa od 7

Zdecydowanie 7mkę x64

Windows Vista niejest taki zły, trzeba mieć dobry sprzęt to będzie śmigać aż miło :slight_smile:

Natomiast ja niepolecam Visty 64 bit., jest gorsza od 32 bit. wersji (wiem bo miałem 64 bit.), ciężko instaluje aktualizacje, mieli dyskiem i niewiem dlaczego niechce ściągnąć SP2 z Windows Update. Vista 64 i 32 bit. nieróżnią się praktycznie niczym jeżeli chodzi o szybkość otwierania programów, odpalaniem gier itd. itp. Natomiast jeżeli masz zamiar kupić system do kompa to jak najbardziej polecam Windows 7 64 bit. albo troche tańszy ale również dobry Windows Viste SP2 32 bit. Ja używam i polecam Windows Viste Ultimate SP2 32 bit. :smiley:

wiem :slight_smile: przez półtora roku używałem i po odpowiedniej optymalizacji dało się pracować jak należy, ale mimo wszystko wole 7:)

Vista x64 nie jest taka zła jak ją tu malują… wystarczy dobrze się zająć optymalizacją i wyłączyć pare zbędnych opcji i wtedy się okaże, że wcale tak dużo nie zajmuje więcej miejsca od x86… Jednak trzeba wiedzieć co wyłączyć :wink: