Słyszałem, że pomimo całego krytycyzmu Visty, wersja x64 jest dobrym wyborem. Jak myślicie?
uważam, że dużo lepiej wybrać dopracowaną i wydajniejszą siódemkę x64 vista jest cięższa od 7
Zdecydowanie 7mkę x64
Windows Vista niejest taki zły, trzeba mieć dobry sprzęt to będzie śmigać aż miło
Natomiast ja niepolecam Visty 64 bit., jest gorsza od 32 bit. wersji (wiem bo miałem 64 bit.), ciężko instaluje aktualizacje, mieli dyskiem i niewiem dlaczego niechce ściągnąć SP2 z Windows Update. Vista 64 i 32 bit. nieróżnią się praktycznie niczym jeżeli chodzi o szybkość otwierania programów, odpalaniem gier itd. itp. Natomiast jeżeli masz zamiar kupić system do kompa to jak najbardziej polecam Windows 7 64 bit. albo troche tańszy ale również dobry Windows Viste SP2 32 bit. Ja używam i polecam Windows Viste Ultimate SP2 32 bit.
wiem przez półtora roku używałem i po odpowiedniej optymalizacji dało się pracować jak należy, ale mimo wszystko wole 7:)
Vista x64 nie jest taka zła jak ją tu malują… wystarczy dobrze się zająć optymalizacją i wyłączyć pare zbędnych opcji i wtedy się okaże, że wcale tak dużo nie zajmuje więcej miejsca od x86… Jednak trzeba wiedzieć co wyłączyć