Od kilku dni - może 2 dni obserwuje, że strona o adresie www.fotka.pl u mnie nie działa. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale nie działa ani na komputerze, ani też na telefonie. Mam nadzieje, że jest to problem związany z jakimiś pracami nad tą stroną. A Wam ta strona działa bez problemu ? Czy też Wam wyrzuca zamiast strony taki komunikat jak poniżej widać na screenie ?
Masz napisane, że serwer nie działa. Może mieli postawiony na tym OVH, który się zjarał
Sprawdzałem, ale nie musiałem. Cloudflare podaje, że do nich jest wszystko ok, dopiero dalej jest coś zwalone.
Czyli problem nie leży u mnie ? Z moją siecią ?
Fotka się spaliła razem z serwerami OVH. Można o tym przeczytać na Facebooku na ich fanpage’u.
Tak ciężko zrobić research na własną rękę? Mi to zajęło 2 minuty by uzyskać oficjalne powiadomienie o sytuacji.
@sidkwa Mi to nawet do głowy nie przyszło, że fotkę obsługuje jakiś serwer znajdujący się w Strassburgu i że się spalił. - Bardziej myślałem, że może zmieniają wygląd i szatę graficzną fotki i na czas modernizacji wyłączyli serwis.
Gruba sprawa, sam fracnuski minister telekomunikacji i cyfryzacji zaoferował pomoc
są różne strony do sprawdzania czy jest online np.
A fotka.pl miała na serwerach ovh, czy podajesz jako ciekawostkę?
Niby ruszyli, może z backupu - lepiej sprawdź jak dużo zdjęć z konta straciłeś.