Czy można jakoś odinstalować, czy jest potrzebne? laptop dell.
Generalnie tak. Katalog upload raczej też.
Generalnie zakładamy że nic z tego Ci się nie przyda, np. sterowniki, bo przywracasz komputer z recovery, lub wgrywasz je ze strony producenta np.
Jak nie ma tam żadnych Twoich plików, to nie są one systemowe.
W tych katalogach są od intela i amd programy.
Apps - aplikacje od DELL
dell - aplikacje od DELL
Drivers - instalatory sterowników urządzeń
Intel - LOGI systemowe tworzone przez sterowniki Intela
langpacks - lokalizacje (?)
PerfLogs - katalog systemowy
Program Files (x86) - katalog systemowy (na polski przetłumaczony jako Pliki Programów (x86)
postpetool - skrypty i środowisko PE OEM
Program Files - katalog systemowy
Upload - ?
Users - katalog systemowy (na polski przetłumaczony jako Użytkownicy
Windows - katalog systemowy
To nie bardzo odinstalowywać lub usuwać?
upload, jest mój katalog.
Zainstaluj albo po prostu odpal CCleaner > narzędzia >, przejdź do Odinstaluj programy i wyeksportuj listę aplikacji zainstalowanych na sprzęcie do pliku tekstowego (opcja dostępna w PRAWYM kliku) . PLIK wrzuć na pastebin.com. W odpowiedzi użyj URL do wklejki, Dzięki
Nie ma śmieci
Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable (x64) - 14.0.24215 Microsoft Corporation 24.12.2018 23,5MB 14.0.24215.1
Zainstaluj z tego pliku aktualizację środowiska VCRedist i uruchom ponownie urządzenie. Jeżeli podczas instalacji jakieś procesy będą używać bibliotek - kliknij Ignore by przejść w całości proces aktualizacji.
Pobierz instalator z TEGO linku: https://rebrand.ly/vcredist
Uruchom plik EXE, przejdź do końca (ignoruj używane biblioteki podczas aktualizacji - o czym wspomniałem wcześniej) i tyle. Po restarcie powinno być mniej więcej tak:
Czyli muszę te foldery zostawić?
Nie wiem co jest w środku katalog Intela nawet po usunięciu się odtworzy (logi), co do folderów DELL to możesz je zwyczajnie przenieść albo usunąć, twoja decyzja. Nie ruszaj folderów systemowych, które wyszczególniłem, pozostałe MOŻESZ przenieść/usunąć wedle uznania.
Dobra, dzięki.