Witam. Pytanie jest być może dla wielu z Was głupie, banalne i infantylne, ale niedawno kupiłem grę Cyberpunk 2077 i właśnie aktywowałem kod ze zdrapki z tej plastikowej karty z pudełka z zakupioną grą na GOG’u i gierka już się pobiera, ale moje pytanie brzmi - czy jak już mam założone konto na GOG’u i posiadam takiego Cyberpunk’a w bibliotece posiadanych gier to zawsze w dowolnej chwili będę miał dostęp do tej gierki nawet po powiedzmy 10 latach z możliwością pobrania zapasowych instalatorów offline do tej gry przykładowo na innym komputerze w razie jakbym przez ten czas zmienił kompa ? Czy w takiej sytuacji po tych przykładowych 10 latach na innym pececie wystarczy, że zaloguję się na swoje konto na GOG’u i dalej w bibliotece gier będę miał tego Cyberpunk’a z możliwością pobrania instalatorów offline do tej gry na dysk twardy ? Pewnie zapytacie skąd w ogóle ode mnie takie pytanie - cóż, jak dzisiaj aktywowałem ten kod ze zdrapki na tym GOG’u to wyświetliła mi się informacja, że ten kod jest ważny do jakiejś tam wskazanej daty, bodajże 21 października bieżącego roku jeśli dobrze pamiętam, a zatem co będzie po tej granicznej dacie ? Stracę dostęp do tej gry oraz plików do instalatorów offline do tej gry, plików z aktualizacjami, plików z do instalatorów offline dla DLC’ów, itd. ? Jeśli tak będzie to nie będę ukrywał, że jest to coś okropnego - kupić grę za sporą kasiorę i jeszcze do tego po nieco ponad miesiącu od zakupu stracić dostęp do samej gry jak i jej całej zawartości.
No nic, proszę o krótkie, zwięzłe, wyczerpujące i konkretne odpowiedzi na te moje pytania. Za wszelką pomoc z góry Wielkie Dzięki.