Czy gry pod VISTA działają zauważalnie wolniej?

Mam komputer ze średniej półki

Mam również możliwość zakupu nowego systemu XPsp3 lub VISTAsp1

Który wybrać, dodam że lubię sobie pograć często, Czy to prawda żę gry pod VISTA działają zauważalnie wolniej?

Mógłby mi ktoś podać wyniki z 3dmarka z xp i tego samego sprzętu na Vista? ![-o<

Podaj jaki masz sprzęt??

U mnie (sprzęt w podpisie) różnicy nie ma.

Może się polepszyć, bo Vista ma Directxa 10.

mam dokładnie taki sam sprzęt jak ty ADAM749, z tym że procek e5200 i 2GB ram :slight_smile:

ogólnie to gry cohdzą porównywalnie…czasem minimalnie szybciej, czasem wolnije na takim sprzęcie… jest jedynie plus dla vusty z dx 10 :wink:

Ja generalnie nie zauważyłem znaczącej różnicy. Raz się tylko zdarzyło, że na XP NFS Carbon śmigał około 100fps przy max detalach, a na Vista czasami 40;/ poza tym okej

Ostatnio zrobiłem u siebie pare testów. Szczerze mówiąc na XP gry wyciągają więcej FPS. Taki Company of Heroes ponad 20 więcej. Strasznie sie zdziwiłem oglądając wyniki :confused: Sądziłem, że na 64 bitowej Viście HP nie będzie takiego spadku FPS.

a czy gra Company of herose jest aplikacją 64bitową ?? w Viście 64bit jest też środowisko 32bit dzięki temu można uruchamiać te aplikacje, w Viście obsługa sprzętu jest 64bit oraz kilka wbudowanych.