Czy gry produkcji Blizzard można odsprzedawać?

Czy gry produkcji Blizzard można odsprzedawać (pudełkowe, wymagające battle.net)?

Nówki zapakowane, nieużyte klucze tak.

Jeżeli mówimy o odsprzedaży konta to już nie.

A nie można np. odinstalować klucza czy coś takiego jak ma to w przypadku Windowsów BOX?

Nie można. Jakbyś czytał licencję i regulamin - klucze te są przypisywane do konta na stałe.

Dzięki w takim razie za info

Zawsze możesz oddać konto z gra i wycenić swój czas który poświęciłes na gre:)

Teoretycznie możesz sprzedać ,ale razem z utworzonym kontem, tagiem gracza i skrzynką email a to raczej odpada .
Chyba że skrzynka została utworzona specjalnie pod rejestracje gry… w co wątpię.
Oczywiście taki proceder nie będzie legalny.
Tag gracza można raz zmienić za free ,później już tylko za pieniążki ,i niestety nic więcej.

w takim razie ciekawe czy w ogóle istniałby popyt na używaną grę z przypisanym kontem i emailem

jak myślicie? ktoś w ogóle chciałby kupić grę, z kontem i mailem?

Nie sądzę ,może dobremu znajomemu bądź kuzynowi , ale jeśli są spoko to lepiej dać w prezencie .
Nie obłowisz się na tym ,szkoda zachodu.

To zależy od gry. Diabełka raczej będzie ciężko, WoW to co innego. Swego czasu konta do WoT ludzie sprzedawali. Możesz ogłosić i zobaczyć czy ktoś się zgłosi. Tylko tak jak mówię! Nie wolno Ci sprzedać konta! Jedynie czas poświęcony koksowaniu postaci:)

ale ja grałem w Starcrafta 2 Offline Single Player głównie, mam pudełkowe wersje tej gry

Licencje są imienne a EULA Battle.netu zabrania jakiejkolwiek sprzedaży, cesji, przekazywania itd. kont należących do Blizzarda.

Pytał czy można. Wiec podsumowując… da się, ale to nie zgodne z prawem.

P.S. Czy to oznacza że teraz nowe gry na PC-ta pudełkowe raz kupione już na zawsze (stan prawny) zostają przy pierwszym właścicielu?

Nie. Nie jest to ogólna zasada! Aczkolwiek dotyczy wielu gier.

jak znam życie to pewnie wszystkie gry AAA tak mają co?

Nowe gry, nawet te w pudełkach, niestety często gęsto nie mają już gry na płytce ,tylko klienta Steam/Uplay/Origin/Battlenet i kluczyk przypinający grę do konta użytkownika.
o takie sprawy najlepiej zapytać sprzedawce w sklepie ale nie w Media Markt ,Saturn… ,tylko w jakimś małym specjalistycznym .

Nie wydaje mi się… patrz W3 :slight_smile: chodzi o gry online, to jest też swoiste zabezpieczenie przed bólami itd. Jeśli nie da się sprzedać konta to nie będzie fali Japończyków grających 20h dziennie żeby sprzedać mocne konto;)

Ale faktycznie istnieje taka tendencja…

Oczywiście, że można odsprzedać swoje konto blizzarda wraz z grami na nim. Jest to całkowicie legalne (zgodne z prawem). Co najwyżej jest niezgodne z licencją, która była akceptowana przy tworzeniu konta - i wtedy jak najbardziej blizz może zablokować takie konto lub dochodzić swoich praw na drodze cywilnej :>

Złamanie zapisu licencji nie jest jednoznaczne ze złamaniem prawa.

W dużym uproszczeniu to to samo:) nie czepiaj sie:)