Witam, mnie osobiście denerwują strony napakowane treścią z czego większość nie jest w żaden sposób dla mnie ciekawa. Dlatego korzystam z ublock origin i wycinam sobie to co wydaje mi się zbędne.
Tu dobreprogramy zwykłe, z blokowaniem reklam, z wycinaniem treści(od razu widać czy pojawiło się coś ciekawego i przynajmniej blokuje to autowłączające się wideo)
/https://imgur.com/a/RHt2gBV
Nie ma dnia, żebym czegoś nie musiał zablokować. Ale radę sobie. Nawet pobieram filmy z stron, na której są minery. Blokuję dziady i nic nie wlezie. Niektóre filtry: niektóre filtry.txt (983 bajty)
A tam. Gdyby ublock origin umiał to blokować, co rozszerzenie disconnect, ale nie umie i nawet wcięło filtry zewnętrzne disconnect.
Nigdy nie zgłaszam. Nie ma komu. Na githubie niektórzy robią karierę, bo na forum dobreprogramy im specjalnie nie wyszło, a są tam nawet tacy, co pisali na innych forach źle o forum DP, a bo tu tępią piractwo, czy siakieś pretensje do kogoś.
Jeden był przestarzały podobno (simple tracking), a drugi Disconnect połączyło w jedną listę (malware do malvertising), było to widać po użyciu filtrów mniej niż 10.
Ja tnę wszystko jak leci. Po pierwsze oszczędzam transfer (mobilny internet). Po drugie oszczędzam czas (strona bez reklam i skryptów ładuje się błyskawicznie). Po trzecie dbam o swoje bezpieczeństwo (złośliwe skrypty, XSS, koparki).
Na imgur wstawiłem 3 obrazy:
Pierwszy screen jest bez włączonego adblocka czyli muszą być reklamy
Drugi niżej jest z adblockiem z różymi filtrami
Trzeci na samym dole jest z adblockiem i własnymi filtrami