Planuje zmodyfikować sobie biurko i dodać pare elementów, ale muszę obeznać się w elementach, które będę mógł wykorzystać w tej modyfikacji i tak jak w temacie, oświeci mnie ktoś, czy jeśli mam ładowarkę z funkcją quick charge z output’em:5v/2a lub 9v/2a, to czy jak podłączę inny kabel do tej ładowarki to przepustowości będą takie same jak z oryginalnego kabla od quick charge? Podkreślę, że chodzi mi tutaj o jakość uzwojenia, czy kabel za 5 zł da radę, czy lepiej zainwestować 2 dyszki i mieć święty spokój, czy to zwykły mit i wszystkie uzwojenia są jednakowe.
To zależy gdzie chcesz kupić bo sklepy mają różne marże. Z doświadczenia nie kupiłbym tańszego kabla niż za 10 zł. Widać po samym wykonaniu.
Wiesz co, chciałem się dowiedzieć czy jest sens przepłacać i dać za kabel miniumum 20-50zł, gdzie kabel usb za 5 zł sprawuje się identycznie - te same parametry, ale oczywiście wykonanie dziadowskie.
Do Twojej ładowarki potrzebny jest dobrej jakości kabel o odpowiednim przekroju żyły. Tanim kablem nie wykorzystasz potencjału ładowarki. Za 20 - 30 zł / 1,5 m i masz spokój.
a jeszcze mam pytanie po drodze, czy ładując takim przepustem telefon, który nie wspiera takiego, można popsuć baterię, czy telefony są zabezpieczone zmianą napięcia i natężenia?
Elektronika telefonu nie pobierze z ładowarki więcej, niż ten jest w stanie przyjąć.
dziękuję za odpowiedzi.