HEj cześć 
Szukam najlepiej w Krakowie i stacjonarnie (żeby podjechać na miejsce, sprawdzić sprzęt przed kupnem) sprzętów poleasingowych. Najlepiej komputery plus monitory. Zdaje sobie sprawę że nie będą to"igły" ale do podstawowej pracy biurowej się nadadzą… chyba 
korzystałem kiedyś z usług amso ale już ich nie chce
kilka potyczek z nimi sprawiło ze nie będę tam wracał. Kojarzy ktoś inne sklepy z Krakowa lub okolic które maja na stanie taki asortyment?
W poszukiwaniu lokalnych sprzedawców nieraz używam… Allegro
Przykładowo:
https://allegro.pl/kategoria/komputery-stacjonarne-486?string=optiplex&where=%2Flisting&city=Krakow&dostawa-odbior-osobisty=1&order=m&bmatch=baseline-ele-1-2-0725
Komputery stacjonarne, lokalizacja: Kraków, z odbiorem osobistym.
Przejrzyj oferty i wybierz taką która Ci odpowiada. Zadzwoń do firmy która prowadzi daną aukcję i zapytaj czy jest możliwość zakupu bez licytacji i po obejrzeniu sprzętu. Powiedz im co Cię interesuje. Oni będą zadowoleni, bo nie będą musieli płacić Allegro prowizji i prawdopodobnie nie będą robili problemów. Tym bardziej możesz ponegocjować “dodatki” - monitor, mysz, klawiaturę itd itp. A jeśli nie będą chcieli, zawsze możesz przejrzeć inne oferty i znaleźć inną firmę 
Nie myślałem o Allegro
racja z tego co słyszałem to allegro teraz nieźle kosi prowizje na wszystkim i jak tylko powiem ze chce poza allegro to nie będą robili problemów ;p
Pogmeram trochę na allegro.
Btw: miał ktoś styczność z kupnem większej ilości kompów/monitorów w stanie poleasingowym? Awaryjność jest wysoka?
Mój znajomy skomputeryzował sobie w zasadzie całe biuro (kilka stanowisk) sprzętem poleasingowym, bodajże jakimiś IBM’ami (laptopami). Zero problemów. Laptopy do tysiąca złotych, do pracy biurowej chodzą aż miło. Natomiast zawsze musisz mieć na uwadze możliwość padu sprzętu w losowym momencie. To tyczy się również nowego sprzętu, o czym wiele osób zapomina
Więc zamiast Dellowskiego NBD ma po prostu nadmiarowego kompa luzem, żeby dało się wznowić pracę w zasadzie w dowolnym momencie jak komuś laptop odmówi współpracy.