Czy jest sposob na zainstalowanie Windows XP bez Płyty?

Czy jest sposob na zainstalowanie Windows XP PROFFESIONAl bez płyty? poniewaz mi sie zepsuła a do tego cd-room nie dziala :frowning: nie wiem czemu cd-room ine dziala ( otwiera sie i zamyka ) ale nawet w "moim komputerze " on sie nie wyswietla

posiadam dwie partycje D: i C: moze jakos przez partycje da sie? prosze o pomoc

Da się: viewtopic.php?f=13&t=241159

Co do braku CD:

Sprawdź kable i czy jest widoczny w biosie.

Jeśli wszystko jest dobrze:

W Menu start->Uruchom, wpisz regedit:

Znajdź klucz

HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}

Klucz {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} nie rozwijaj tylko zaznacz .Po prawej stronie

będą wpisy, w których zlokalizuj klucze UpperFilters oraz LowerFilters i je usuń. Przed usunięciem, sprawdź, czy jesteś w dobrym miejscu. Włącz komputer na nowo i sprawdź.

Możesz jeszcze w Menadżerze Urządzeń w kontrolerach IDE odinstalować kanał, do którego podłączony jest napęd. Resetujesz komputer i czekasz, aż Windows zainstaluje je na nowo.

Przeinstaluj ASPI: http://www.cdrinfo.pl/download/1191035445

:arrow: Instrukcja

Wgraj nowy firmware :arrow: Klik

Firmware szukaj tutaj (po lewej Masz listę producentów, znajdź swój model).

Wyczyść napęd, :arrow: instrukcja.

wow zes sie rozpisał dzieki ale teraz jest taka rzecz po 1. nie pisalem ze mam 2 kompy :PP no ale faktycznie mam…

tylko problem jest taki ze on strasznie wolno chodzi ( pentium 3. 800ghz… )

a jak z nagraniem na usb ? jak mam to zrobic? i czy moze to byc np nagrane na mp4 ? czy tylko na usb?

co do cd-roomu:

znajduje mi w biosie, z menedzera urzadzen odinstalowalem, reboot i ■■■■ ( znalazlo ) ale nie działa i tak…

viewtopic.php?f=13&t=260106&hilit=+pendrive

Jak nie ma CD, to koniecznie usuń wspomniane klucze: UpperFilters oraz LowerFilters, a potem restart.

a gdzie w tym programioe jest napisane o cd-roomie?

Chodzi oto, aby napęd pojawił się w Moim komputerze.

mam tam tylko lowefilters a upper nie widze

Zazwyczaj jest tylko jeden z nich. Usuń go i restart. Upewnij się, że jesteś w kluczu: 4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318, w innych też są Lower i UpperFilters, ale tam nie wolno usuwać.

go go KURNA RES :smiley:

wow 8.0 :smiley: pokazało sie stacja plyt :smiley: czy tam dyskow czy jakos tak

@edit: i co teraz mam zrobic?

Napęd działa? Jak tak, to ustaw bootowanie z niego w biosie i możesz rozpocząć instalację systemu. Płytę instalacyjną porządnie wyczyść i spróbuj z niej zainstalować lub przegrać zawartość na pendrive i z niego ruszyć z instalacją.

Musisz odwiedzić sklep, który jest partnerem Microsoftu, tam możesz zamówić nowy nośnik instalacyjny, pamiętaj tylko o spisaniu ID z certyfikatu autentyczności ( to taki ciąg znaków zaczynający się od X ) po pewnym czasie (około miesiąca oczekiwania) otrzymasz nowy nośnik instalacyjny.