Czy jest w PHP wielowątkowość?


(fedora24x) #1

Jak w temacie. Bo spotakałem się tylko z tym:

 

http://www.php.blogle.info/2011/nietypowe-zastosowania-php/wielowatkowosc-w-php/

 


(Piesek64) #2

Najwięcej znajdziesz używając język angielski… https://www.google.pl/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=threading%20php


(kostek135) #3

Tworzenie wątków na frontendzie jest bez sensu. Jeśli zrobisz klasę, gdzie tworzysz wątek, to jeśli wywoła dany URL 1000 użytkowników, stworzysz 1000 wątków, chyba nie muszę mówić jak będzie wyglądać praca, gdzie 97% czasu będzie tracone na przełączanie kontekstu. Wątkami powinien zajmować się serwer (powinna być do tego jakaś konfiguracja).


(fedora24x) #4

 

Nie jestem serwerobójcą :slight_smile: ja używam php, jak jezyk skryptowy :slight_smile: na równi z rubym i python …