Moja mama się upiera że kabel HDMI jest dołączany z telewizorem. Ja jej mówię że tak nie jest. Mam rację czy nie?
Możesz mieć rację ale nie musisz, tak samo druga strona, jednak chyba najczęściej nie ma takiego kabla w zestawie z telewizorem.
Może , ale nie musi . Regułą jest raczej jego brak .
Siemka, producent nie dodaje przewodu hdmi,można spotkać przypadek gdzie sprzedawca/sklep w gratisie dodaje do sprzętu jakieś przewody,wieszaki itd…
Bardzo rzadko jest dodawany. W zestawie jest zasilający. To podobna sytuacja, jak z drukarkami - ludzie przynoszą do domu i mocno zdziwieni, że trzeba się wrócić po kabelek USB.
Skoro nawet PS3 nie ma w zestawie kabla HDMI, to TV tym bardziej nie powinien. Ale koszt takiego kabla to +/- 10zł a nawet mniej czasami
Nie dodają kabla HDMI z telewizorami.Może na zachodzie tak,ale w Polsce choćby był dodany to i tak sprzedawca woli go sprzedać osobno.Biznes to biznes.Haha.Pozdrawiam.
Każdy produkt ma opis w którym powinna się znaleźć informacja dot. zawartości danego zestawu. A co do kosztu kabla hdmi wszystko zależy od warunków w którym się ich używa, oraz przede wszystkim ich długości.
Na zachodzie też nie. Chociaż nie wiem, nie mieszkam w Teksasie
Wiem, bardzo śmieszny żart. Tak serio, to we Francji też nie dodają.
Przeważnie wszystkie telewizory mają tylko kabel zasilający a nie mają kabelka HDMI. Ostatnio kupowałem 2 różne telewizory Samsung (jeden SUHD) i żaden nie miał kabelka HDMI. Po przeczytaniu opisu funkcji i wyposażenia telewizora dowiesz się czy go posiada.
Drukarki nie da się używać bez kabla USB (chyba że obsługuje WLAN, ale mówię o przypadku ogólnym), tymczasem do podstawowego korzystania z telewizora kabel HDMI nie jest potrzebny…
Jeśli gdzieś spodziewałbym się kabla HDMI, to już szybciej w komplecie z urządzeniem, które chcesz do telewizora przyłączyć, ale i tego się w praktyce nie spotyka.
Ja do swojego telewizora kabla nie dostałem a wyjść HDMI mam aż 4 mogli nie żyłować i dać do chociaż jednego:)
Jakbym nie dostał kabla USB do drukarki to chyba bym się wrócił do sklepu reklamować
Nie jestem pewny, czy kiedykolwiek widziałem skaner/drukarkę z dołączonym kablem USB.
Przyjedź przy okazji do mnie, mam takiego Brothera, to go zobaczysz I widziałem nie raz drukarkę z dołączonym fabrycznie do kompletu przewodem USB (i nie tylko USB)
No i miło, bo zawsze jest jakiś niesmak, jak się kupuje za całkiem spore pieniądze urządzenie a w środku nie ma kabelka wartego pewnie w ilościach hurtowych poniżej 50 centów.
Trzeba przeczytać opis na pudełku co kupujesz. Niby dlaczego sprzedawca ma odpowiadać za to, że nie chciało Ci się zapoznać z produktem, który kupujesz? :P
Np PS4 już ma.
Nie napisałem, że nie czytam. Raczej zdziwił mnie fakt, że można nie dodać takiego kabelka
Miałem kilka tego typu urządzeń i zawsze miały kabel.
Miałem drukarkę, która miała w zestawie dołączony kabel LPT.
Co ciekawe, USB też posiadała, ale w zestawie był LPT - to chyba kwestia tego, że nadal się wtedy spotykało komputery bez portów USB, a LPT wtedy wszędzie było.