I czy zasilacz forton 400w ją utrzyma?
Rozumię że to karta AMD. Do procesora zawsze będzie pasować co najwyżej może nie pasować do płyty fizycznie bo może mieć inne łacze ale w tym przypadku mało prawdopodobne chyba że masz starą plytę. AMD 7850 to prawie to co NVIDIA 660 to zasilacz trochę słaby. Pociągnąc - pociągnie ale nie wiadomo jak w stresie ? Nie napisałeś co masz tam więcej w kompie, trzeba by zbilansować. Procek, katry, pamięci itp.
Procek - 180 W
Karta - 130 W
to już razem 310 W sam widzisz
dodaj dysk, napęd pamięć itd.
Ja bym dał zasilacz 500W
Procesor: Intel Core 2 Quad x4
Ram: 4gb
A zasilacz 450w będzie ok?
Jeżeli to jest pożadny zasilacz to wystarczy. To co napisane jakią ma moc to nie wszystko.
Może być. Nie jest to najwyższa półka jak Corsair RM 450W ale powinien wystarczyć.
Msi hd 7850 1gb czy shapphire hd 7850 1gb, i czym się różnią te karty?
Różnią się głównie zastosowanym chłodzeniem i ewentualnie zegarami. Napisz konkretnie o jakie modele chodzi.
Hd 7850 1gb
A może mi się coś z komputerem stać jeśli mam taki zasilacz?
I co mam z tego wywnioskować?
Pod dużym obciążeniem zasilaczowi może zabraknąć mocy i będą następowały resety. Przy normalnym obciążeniu będzie ok.
Ale przecież podałem dokładny model karty, a w najgorszym wypadku co się stanie z komputerem?
Zmieni się w kosmicznego potwora i porwie Twoją matkę.
Nic nie powinno się stać, zasilacz został złożony przez niezłą firmę. Jeśli braknie mocy, wyłączy się. Nie powinieneś obawiać się spalenia któregoś z podzespołów.
Jest kilka wersji danego producenta.