Czy karta GDDR5 zadziała z pamięcią DDR2?

Chciałem zakupić kartę graficzną GTX 750 z GDDR 5, lecz mam bardzo stara pamiec DDR2, wiec pytam czy karta z gddr5 zadziala z ramem ddr2 ?

Masz lutownicę z grubym, czy cienkim grotem?

1 polubienie

Jedno z drugim nie ma nic wspólnego i karta będzie działać. Może być jednak spowolniona przez komputer.

Chciałeś zapytać: czy GTX 750 będzie działać na starej platformie, która pamięta jeszcze czasy DDR2? Jeżeli tak, to: tak, zadziała - o ile na płycie głównej masz slot PCIe x16.

Hmmm, ja bym obstawiał, że w komputerze 10-15 letnim bez UEFI może być lekki kłopot na rozpoznanie takiej karty, dodatkowo zasilacz itd. Karta warta pewnie 10 takich komputerów.
Inna kwestia, nie wiem czy ma sens karmić trola.

Pod warunkiem, ze masz przynajmniej CoreQuada/Athlona/Phenoma x4, czyli z 4 fizycznymi i 4 GB RAM. Jeżeli procek słabszy, mniej Ram, to nie zadziała. Tzn. osiągnie 30%.

Druga sprawa, to popatrz na rx 550, potrafią być taniej na Allegro od 750…a lepsze.

Tylko zaraz się okaże, że to poleasingowy Dell w budzie SFF i nic nie wejdzie.

Mówisz, że to jakiś Optiplex 7xx? :wink:

1. ramu mam 6 gb, procek ma 4 rdzenie
  2. tego gtx znalazlem za 100 zl ;p

to normalna obudowa, zaden sff

szukalem taniej karty graficznej do starego komputera a nic ciekawszego za 100 zl nie znalazlem

To powinno być OK, nie podałeś płyty, zasilacza etc, ale 90% na tak. :slight_smile:

zasilacz 350W

a faktycznie na 12v? Te ~~200w masz? czyli 12v x 16a?

tak

Nie koniecznie.
Nie tak dawno poruszałem temat.

Przepraszam za OT ale tak wygląda specyfikacja mojego HTPC w obudowie SFF.