Czy karta hd 6770 nadal jest dobra

Witam zamierzam zmienić mojego gt730 na coś mocniejszego gram tylko (w csgo).Czy hd 6770 nadal wystarczy do csgo wiem że cs głównie na cpu ale na niego też przyjdze czas .Jakby jeszcze ktoś był miły to zasilacz do tej karty.

Siema,
podaj pełną konfigurację sprzętową i maksymalny budżet.

Niezbam budżetu😀najpierw chce wymienić karte u zasiłke a potem reszte.Co sądzisz o podanej przezemnie karcie?

Czyli najpierw zmienisz kartę a potem zmienisz resztę i ta karta będzie już kiepska… ma to sens?

Hmm napisałem że gram tylko w csgo (półprofesjonalnie)poswiencam mu każdą wolną chwile wystarczy mi 150 fps a ta karta tyle chyba pociągnie?

Ta karta jest słaba do CS:GO max 100FPS da radę. 6850-6870 już prędzej.

6770 to staroć. Nie wiem co masz za sprzęt, ale chyba nawet RX 550 czy GT 1030 byłby lepszym wyborem. Zainteresuj się z nowości jakimś GTX 1050 za 500 zł.

1 polubienie

Hmmm wzbraniam się przed przejściem na nowszy sprzęt ale w końcu będzie trzeba.

https://forum.dobreprogramy.pl/faq

Jak trzeba się tu zachowywać?
  • Piszemy zachowując dbałość o kulturę wypowiedzi i zasady języka polskiego

Tak więc proszę: staraj się pisać poprawnie, to służy nie tylko odpowiadającym, ale też tobie.

Trzeba, trzeba. Po tylu latach warto wziąć coś, co wspiera VULKAN i DX12. O ile nie masz procesora na jakiejś archaicznej podstawce poniżej 1155 to zmiana karty i zasilacza wystarczy. Do takich podzespołów spokojnie wystarczy jakiś tańszy Corsair czy Chieftec 450-600W - byle nie jakieś ECO. 600W się przyda przy rozbudowie zestawu.

1 polubienie

Dziękuje.masz racje technologi nie da się zatrzymać

Powiem tak. Jeżeli zadajesz pytanie na forum specjalistycznym, to wypada się bardziej postarać z opisem. W obecnej formie temat jest dla mnie zaliczany do ignorowanych. Nie chce Ci się zawrzeć podstawowych informacji a oczekujesz profesjonalnej pomocy za darmo? Gdzie tu choćby podstawy logiki. Poza tym, jak moderator napisał. Twoja gramatyka uwłacza nie tylko ocenie Twojej osoby, ale samemu rozmówcy. Nie szanujesz interlokutora, interlokutor nie szanuje ciebie.