To co w temacie tzn. mam problem taki ze po ok 15 min z włączonym internetem (podłączonym nie z włączoną przeglądarką) komputer mi się restartuje i tu moje pytanie czy może być temu winna karta sieciowa?
Nie powinno być od tego!
To może być wina zasilacza,może być słaby podaj markę moc zasilacza
A jak nie korzystasz z internetu pojawiają się restarty? Zobacz w dzienniku zdarzeń czy jakaś aplikacja powoduje błąd.
Bardzo prawdopodobne, że zasilacz może nie wyrabiać.
Albo nieodpowiednie sterowniki. Zainstaluj najnowsze/stabilne.
Są rożne powody:
1.Powiedz czy jak nie używasz internetu to komputer sie resetuje ?
2.Powiedz jakie masz sterowniki od internetu?
od kiedy są sterowniki do internetu?
Karta sieciowa np. ![]()
To jest sterownik? Zawsze myślałem, że sterowniki to oprogramowanie dołączone do jakiegoś urządzenia np.karty dźwiękowej, albo karty graficznej ale mogłem się mylić. :roll:
Komputer restartuje się tylko jak jest podłączony do netu.Tych sterowników używam już długo i nie miałem nigdy z nimi problemy więc to raczej nie winna sterów. Teraz jestem pewien że to wina zasilacza( no-name 350)
Podaj config komputera, żeby określić czy na 100% zasilacz nie wyrabia w stosunku do innych podzespołów.
Konfig mojego komputera:
Amd Sempron 300+, 1,5 GB ram , Geforce 7300GS, płyta główna AsRock i dysk WD 320gb
Kristof-92 , jeżeli masz możliwość, to pożycz od kogoś zasilacz jakiejś konkretnej firmy i sprawdź, czy problem nadal występuje.
Zestawienie najgorszych i najlepszych firm produkujących zasilacze
Zasilacz do zmiany na, np.:
MODECOM MC-350ATX - (czasami bywają tańsze na Allegro).
Pomocy ![]()
może temperatura karty graficznej (GeForce 7300Gs) utrzymuje się na poziomie 45 stopni.
-
45 stopni to niska temperatura jak na kartę graficzną.
-
Podaj temperatury pozostałych podzespołów.
-
Zmierz napięcia na nowym zasilaczu za pomocą cyfrowego miernika
Temperatura reszty:
Płyta główna-25
Procesor-28
Dysk -30
Miernika cyfrowego nie mam, ale w Everescie mam takie odczyty
+3.3 V-3.31 V
+5 V-5.20V
+12 V-12.50 V
Temperatury są dobre. Wartości napięć pokazywanych w biosie i przez programy często odbiegają od rzeczywistości. Sprawdź jeszcze czy kondensatory na płycie głównej nie są wypukłe.
A co to są te kondensatory? 
Dobry jesteś! jak by popuchły kondensatory to by nawet kompa nie włączył!Też to miałem nawet komputera nie mogłem włączyć !