Czy Kaspersky muli komputer?

Oba - pierw KIS potem KAV

I oba zamulały czy któryś bardziej?? :slight_smile:

Podobnie , ale zdaje się , że KIS bardziej bo ciągle pokazywał komunikaty o atakach z sieci czy czuś.Miał też więcej modułów a więc wiadomo , że trochę mocniej mulił.

a to akurat chyba dobrze świadczy o programie, że ostrzega, znaczy że jest skuteczny. przecież bez powodu tego nie pokazywał.

jeśli kaspersky ci zamulał na kompie, to pozostaje ci wyłącznie darmowy avast i płatny NOD32.

ale radził bym ci zastanów się nad pojawianiem się tych komunikatów w kasperskim odnośnie ataków z sieci.

Nie chodzę po niebezpiecznych stronach więc dziwę się ,że w ogóle miało coś takiego miejsce.

wiesz np u mnie coś takiego się nie pojawia, a używam KIS, więc znaczy to, że bez powodu nie wyświetla komunikatów. akurat ataki z sieci nie muszą być związane z odwiedzaniem stron internetowych, a właściwie, w większości przypadków, to nawet nie są.

To co mogło być przyczyną?

odpowiedź nasuwa się oczywista - może rzeczywiste próby ataków? :slight_smile:

Bardock** grzegorzch** trochę zboczyliście z tematu :mrgreen:

Złączono Posta : 31.03.2007 (Sob) 21:05

nie podpinajcie się bo temat mi usuną :mrgreen:

oczywiście że kaspersky

Top 5 jeżeli chodzi o Antywirusy:

1. Kaspersky version 6.0.0.303 - 99.62%

2. Active Virus Shield by AOL version 6.0.0.299 - 99.62%

3. F-Secure 2006 version 6.12.90 - 96.86%

4. BitDefender Professional version 9 - 96.63%

5. CyberScrub version 1.0 - 95.98%

Wy czytaliście pytanie do tego tematu?Bo ja trochę nie rozumiem waszej odpowiedz :shock: :? :roll:

Złączono Posta : 01.04.2007 (Nie) 11:11

Ja powiem tyle - Kaspersky jest super jeśli chodzi o ochronę, ale jak już zacznie cokolwiek skanować, elementy startowe czy co innego np. podczas instalacji programu to (w tle ofc.) to tak zamula że nie da się nic zrobić, czekać na odświeżenie to koszmar. Kompa ma w sumie dobrego 1 GB RAM’u, Athlona 64 3200+, ale właśnie jak już się na coś uprze to nawet jak się chce go wyłączyć to długo trwa… =/