Czy ktoś wie gdzie można jeszcze kupić laptop z systemem Windows 7?

Bardzo mi zależy na laptopa z takim systemem nie chcę nowego bo to bez sensu moja siostra ma laptopa ale włosy jej tam wleciały tak twierdzi i głośno chodzi a teraz znowu mi napisała że się włącza i wyłącza od razu nie pisałem nic żeby go zabrała do informatyka szukałem laptopa z takim systemem ale nie ma tylko jest z Windows 11 a windows 11 ma dużo błędów np. teraz u mnie w domu jak wyłączam komputer to za każdym takim wyłączeniem pokazuje się komunikat o małej pamięci jak Windows 11 działa to jest po prostu błąd systemu! I zamiast Microsoft naprawić to on nic nie robi z tym! Trzeba się chyba na Linux przenieść bo to jest już denerwujące non stop błędy nie udany Windows to widać!

Allegro, OLX. Szukaj używanych lub poleasingowych, przy czym te drugie może jeszcze znajdziesz z jakąś sensowną gwarancją. Są też firmy takie jak sck.pl, które oferują na swoich stronach sprzęt poleasingowy ale tam często ceny są mocno zawyżone w stosunku np. do ofert z Allegro. Ewentualnie można przejść się po lokalnych sklepach/serwisach komputerowych, tam najczęściej też sprzedają używany sprzęt komputerowy. Z drugiej strony pakowanie się dzisiaj w archaiczny sprzęt z Windowsem 7 nie ma chyba większego sensu, w firmach w określonych sytuacjach można jeszcze zrozumieć takie działanie ale do użytku prywatnego to już bezsens.

7 ma więcej błędów niż 11, na dodatek nie obsługuje już większej ilości funkcji, softu i sprzętu.
Jeśli komputer służy do Internetu, pisania, nauki itp. to Linux jest dobrym rozwiązaniem. Niestety, tez ma pełno błędów, na dodatek niektóre z nich wymagają dosyć zaawansowanych czynności.
Niby masz łatwe instalatory, niby masz łatwe narzędzia klikane, a koniec końców i tak okazuje się potem, że np. po jakiejś aktualizacji nie działa twoje np. ulubione radio i pomaga tylko instalacja ręczna po pobraniu plików ze strony autora itp. kwiatki.

Inwestowanie w laptopa z Windows 7 do codziennego użytku nie ma sensu. Zwłaszcza jeżeli ma to być komputer dla zwykłego użytkownika, który nie chce się zajmować stroną techniczną. Win 7 przestał być wspierany 4 lata temu.

Choćby brak wspieranego antywirusa od MS a produkty firm trzecich typu Avast „między słowami” dają do zrozumienia, że nie są w stanie chronić niewspieranego systemu

Aktualnie obowiązujący Windows to 10 i 11. Jeżeli masz jakiś problem z Windows 11, to napisz zrób zrzuty ekranów, na pewno ktoś Ci tu wyjaśni co to za błąd z pamięcią.

Może on się męczy z 11 na HDD i 2-4 GiB RAM…

Wtedy musi iść do pracy (jak jest przykładowo studentem na garnuszku rodzica) lub cisnąć ojca by kupił mu nowsze podzespoły (nieletni z kiepskimi ocenami na pracę po szkole lub w Weekendy).