niezDarek
(niezDarek)
20 Listopad 2007 08:47
jastem na uczelni włoskiej i dostajemy visty home premium po włosku z serialem ze wszystkim i czy moge ściągnąć sobie wersje pl lub eng z np. torrentów i wklepać seriala z werji którą dostałem wiem że pasuje bo sprawdzałem w polsce u mnie w domu czy on działa
wiec pytanie czy to bedzie legalne ??
roomunho
(roomunho)
20 Listopad 2007 09:31
numer, który dostałeś należy wykorzystywać tylko i wyłącznie z wersją oprogramowania z nim dostarczoną
boczi
(boczi)
20 Listopad 2007 10:11
devil33 proszę poprawić temat na konkretny. Używasz opcji Zmień.
JoeMix
(Joemix)
20 Listopad 2007 11:55
Pasować może i pasuje, ale legalne to nie jest.
niezDarek
(niezDarek)
21 Listopad 2007 10:31
ok a moge przynajmniej doinstalować polski język to chyba legalne
JoeMix
(Joemix)
21 Listopad 2007 12:01
chyba tak…
Złączono Posta : 21.11.2007 (Sro) 13:30
Bezpłatna zamiana wersji językowych oprogramowania jest możliwa tylko jeśli licencje były kupione w Otwartej Licencji Microsoft (dawniej MOLP - min. zamówienie 5 licencji). Fragment umowy licencyjnej mówiący o tym: “Zamiast kopii licencjonowanej wersji językowej, Licencjobiorca (ale nie osoba, której przekazano prawa do używania tej kopii) może używać kopii dowolnej innej wersji językowej znajdującej się na Liście Produktów, pod warunkiem, że ta wersja językowa jest dostępna w tej samej lub niższej szacunkowej cenie sprzedaży, co licencjonowana wersja językowa produktu.” W pozostałych przypadkach (wersje OEM, paczki) nie ma możliwości bezpłatnej zamiany wersji językowej, należy zakupić oprogramowanie we właściwym języku.