Raq
(3dm Racek)
25 Styczeń 2005 15:48
Chciałbym ściągnąć i zainstalować sobie system MS windows Codename ‘Longhorn’ wersję alpha build 4017 i napisać artykuł co tam w nim jest nowego. Ale ściąganie go jest nielegalne. Czy mogę sobie na jakiś czas ściągnąć, zainstlować, napisać artykuł i wyrzucić ? Tak aby wszystko ‘grało’ ?
Raq
(3dm Racek)
25 Styczeń 2005 15:55
Ja słyszałem, że można przez 24h … :roll:
Czy to prawda ??
Monczkin
(Monczkin)
25 Styczeń 2005 15:55
dlaczego nie ?? są na stronach wersje testowe z możliwością ich ściągnięcia - zazwyczaj działają przez 30 dni
update:
http://centrumxp.pl/windows/longhorn/index.php
Raq
(3dm Racek)
25 Styczeń 2005 15:58
Kamcia_18:
ale nie w firmie np.
Słyszałem, że wersja jest niestabilna, więc nie nadaje się do firmy. :lol:
Monczkin
(Monczkin)
25 Styczeń 2005 16:04
http://members.lycos.co.uk/longhorn2006/lg/longhornpg/ - linki do stron poświęconych tematowi - nie odpowiadam za treści tam zawarte, gdyż dokładnie ich nie przejrzałem :evil:
Trebron
(Trebron)
25 Styczeń 2005 18:27
Teorytycznie posiadanie Longhorna nie jest legalne, bo można go dostać tylko z nielegalnych źródeł. Ciekawe, kiedy ten longhorn w końcu ujrzy światło dzienne. Jak go spolszczą, to Windows XP będzie się mógł schować Póki co czekamy…
system
(system)
25 Styczeń 2005 18:49
Nowy terminarz wydań Longhorna prezentuje się na dzień dzisiejszy następująco: -16.03.2005 - wydanie Milestone 9 (skończona platforma) -25.05.2005 - Beta 1 -12.10.2005 - Beta 2 -22.02.2006 - Release Candidate -12.04.2006 - Release Candidate 1 -24.05.2006 - Release To Manufacturing (wersja gotowa do produkcji) Nieco bezpieczniej (z dokładnością do miesiąca lub połowy miesiąca) formułuje terminy Paul Thurrott w ciągle aktualizowanym artykule z serii The Road to Windows “Longhorn” przekonując, że jedna rzecz jest pewna - premiera w maju 2006. Warto zauważyć wyjątkowe wydanie RC0. Jak przypuszcza Paul, ma ono na celu stworzenie szansy partnerom Microsoftu stworzenie oprogramowania i sterowników dla nowej wersji systemu. Na stronie Paula można także znaleźć przewidywane wersje Longhorna, jakie ukażą się na rynku: -Longhorn Starter Edition - wersja odpowiadająca Windows XP Starter Edition -Longhorn Home Edition - wersja odpowiadająca Windows XP Home Edition -Longhorn Premium / Media Center Edition - rozbudowana wersja Home Edition z funkcjonalnością Media Center; podobna do XP Media Center Edition -Longhorn Professional Edition - wersja odpowiadająca Windows XP Professional Edition -Longhorn Small Business Edition - nowa edycja skierowana na rynek małych i średnich przedsiębiorstw; obecnie bardzo podobna do Professional Edition -Longhorn Mobility / Tablet PC Edition - wersja odpowiadająca Windows XP Tablet PC Edition -Longhorn “Uber” Edition - nowa edycja pomiędzy businessową i kliencką wersją, oferująca możliwości wszystkich pozostałych wersji (za wyjątkiem Starter Edition): Home, Premium, Pro, Small Business i Tablet PC Edition Każda z tych wersji (za wyjątkiem Starter Edition) ma być dostępna dla procesorów 32- i 64-bitowych.
Źródło http://www.windows2003.pl
Raq
(3dm Racek)
26 Styczeń 2005 08:23
Potwierdzam, że trzeba długo czekać. :? … Longhorn , jak mam nadziejęprzyniesie coś nowego :lol: