Witam, mam taki problem ,parę lat do tyłu skopałem coś w rejestrze laptopa. Miałem płyty recovery ,ale jako początkujący użytkownik komputera nie wiedziałem jak ich użyć, oczywiście jest wujek google, ale wtedy nawet nie wiedziałbym co wpisać. Kolega wydawało by się obeznany w temacie komputerów, też nie wiedział jak ich użyć. Doradził mi kupno nowego systemu.Głupi posłuchałem, kupiłem i aktywowałem.Pytanie jest takie czy dzwoniąc do Microsoftu mogę odkręcić te aktywacje. I co powiedzieć by ją cofnęli.Wiem że można powiedzieć że np. płyta główna się spaliła. Ale czy w moim przypadku to zadziała, o co mogą pytać. Bardzo mi zależy na cofnięciu tej aktywacji. Niepotrzebne mi 2 windowsy. Doradźcie coś o ile to możliwe. Pozdrawiam i z góry dziękuję za sugestie. POZDRAWIAM.
Moim zdaniem zamiast dzwonić do MS to po prostu aktywuj, a na tej maszynie, na której nie chciałeś go aktywować, po prostu usuń instalację.
W razie problemów z aktywacją online, wykonaj automatyczną aktywację przez telefon lub serwis www.
Pozdrawiam
Odpowiedź jest prosta: aktywacji nie “odkręcisz”. Co zaś się tyczy kwestii: “niepotrzebne mi 2 Windowsy”, nasuwa się kwestia: jaką wersję systemu dokupiłeś ? (jeśli OEM - to raczej niewiele z tym z robisz, natomiast jeśli to był BOX - to aktywacja nie wyklucza przecież odsprzedaży …)
Niestety to wersja OEM. Dzięki za odpowiedzi.
1 polubienie