Czy mogę użyc znaczka DP przy nicku na forym

witam

Czy mogę użyc znaczka DP przy nicku na forym

A niby dlaczego nie ? :expressionless:

a słyszałeś o prawach autorskich D@widoS?

Tak, ale nic nie pisze że nie można go kopiować itd :stuck_out_tongue:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=5#reklama

może dlatego, że nie musi pisać…

ale skad moge sie dowiedzieć czy moge

kopiowanie ale przecież to tylko ma być na forum dobrychprogramów więc co skoro to forum dp to może i mieć znczek dp to jest mój punkt widzenia

Jeśli nie narażasz na szwank wizerunku DP - możesz. Jeśli wstawisz w awatara na forum o samochodach i będziesz tam wzorowym uczestnikiem - nie powinno być problemu. Jeśli będziesz robił tam wiochę, to tym samym narażasz na szwank wizerunek DP i użytkowanie jest nieprawidłowe. Nie możesz też używać znaczka by wprowadzić kogoś w błąd (np. by sprawić wrażenie, że jesteś redaktorem czy właścicielem DP). Wystarczy odrobina rozsądku, przecież nikt nie będzie śledził wszystkich użytkowników tego forum po sieci i strzelał w wypadku użycia logo, szczególnie w dobrej wierze.

Jeśli chodzi o to forum, to pytanie jest w ogóle absurdalne. Był kiedyś nawet użytkownik, który miał w awku poprzednie logo DP (atom) i administracja nie miała do tego obiekcji. Utożsamianie się z jakąś społecznością jest jak najbardziej chwalebnym zjawiskiem i nie widzę powodu do zbrojnej interwencji moderacji.

dzięki