Czy mogę wymienić nieaktywowaną vistę?

Wczoraj wymieniłem laptopa i w ramach wymiany dostałem vistę na płytce. Nikt mi nie powiedział, że nie jest to vista home premium tak jak w poprzednim laptopie. System zainstalowałem i gdy chciałem aktywować windows aero to okazało się, że mam doczynienia z vista basic. Systemu nie aktywowałem i w związku z tym mam pytanie czy są jakieś szanse na to bym mógł go wymienić na viste home premium

tak zrobię. tylko napisałem bo zastanawiam się czy są na to w ogóle jakieś szanse.

w sumie to jest jego problem. Kiedy kupowalem u niego pierwszego laptopa to sie okazalo ze zamiast karty grafiki na pamieciach ddr3 byla ta sama ale na pamieciach ddr2. Kiedy do niego przyjechalem i udowodnilem ze tak jest, to stwierdzil ze moze mi wymienic go na takiego z karta na ddr3 ale z nieco gorszym procesorem i powiedział, że jako iż tamten laptop miał vistę to do tego też dorzuci taką na płycie. Nie przyszło mi do głowy by sprawdzić, że dał mi basic’a a nie premium jak to było w poprzednim laptopie. Mój błąd, że liczyłem, że przyniesie mi ten sam system. Poza tym gdyby był od początku wobec mnie uczciwy to nie doszło by do takiej sytuacji. Czuje się po prostu oszukany :confused:

Dodane 07.01.2009 (Śr) 11:38

no i okazało się, że bez problemu udało mi się wymienić Viste i w tej chwili moje oczy cieszy Aero :stuck_out_tongue: