Witam mam pytanie bo za bardzo nie znam się na sprzęcie komputerowym , otóż nie wiem czy windows 10 1909 i w góre pójdzie na moim laptopie
Toshiba parametry
Windows home Premium 64-bity sp1
Intel Core Duo CPU T6400 2.00GHZ
-3.0GB RAM
-ATI Mobility Radeon HD 3400 Series
Z góry dziękuję za odpowiedź i czas na nią poświęcony.
Snappy Driver Installer mu znajdzie lub pobierze z AMD jako sterownik dla starszej wersji systemu i powinno działać. A może akurat i Windows 10 sobie pobierze ostatni sterownik. Ja bym spróbował. Zawsze brakujące sterowniki można znaleźć. Autor sam oceni po używaniu czy mu pasuje. Zainstaluj 1903, bo 1909 to będzie aka service pack dla niego i dostaniesz go prawdopodobnie 12.11 w patch Tuesday i to nie będzie typowe uaktualnienie. 64 bit zalecane jest instalować kiedy ma się 4 lub więcej GB RAM. Tak więc 32 bity zainstaluj.
Dobra tak w ogóle chcąc skrócić wszelkie dywagacje co się da co się nie da.
Ogólnie “da się” z niego zrobić “jakoś” użytkowalny laptop z tym systemem. W praktyce przy tak starej i słabej konfiguracji jest to niezalecane (na laptopach z Core 2 Duo jak spotykam, zostawiam Windows 7 bo są tak stare, że się zmiana nie opłaca).
Ja stosuje Windows 10 na sprzętach tylko obsługujące SATA3, gdzie można dać dysk SSD, na którym wszystko działa fajnie.