Czy mój komputer wystarczy do grania VR?

Witam,
Mam zamiar kupic sobie Oculus Rift, lecz nie wiem czy moj komputer pociagnie granie w VR w takie tytuly jak Pavlov VR, VR Chat, Beat Saber, Arizona Sunshine, …
Tak aby nie bylo pixelozy.
Moje podzespoly:

Intel Core I5 6400 2.7Ghz
Gigabyte GTX 1050Ti 4gb DDR5
8gb ram DDR3L 1600Mhz (Zamierzam dodac nastepne 8gb)

System operacyjny: Windows 10 64bit

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

A nie możesz po prostu na google wejść i zapytać jakie ma wymagania dany sprzęt?!
Ja rozumiem jak ktoś ma problem z kompem albo z czymś innym… ale to już jest szczyt lenistwa.
https://www.google.pl/search?q=oculus+rift+wymagania+sprzętowe

i po co ci dopisek pl w nicku na polskim forum -,-

Patrzylem juz milion razy, ale nie jestem pewny. Ale Moj kuzyn twierdzi ze nie wystarczy. A nie chce wydawac 250€ na cos co mi nie bedzie dzialac… dla tego wole sie zapytac kogos kto sie bardziej zna na Komputerach niz ja. :thinking: :smile:

A PL dla tego bo na Forach sie tak zawsze nazywam. :smile:

I ma rację, w dużym stopniu.
Spełniasz tylko minimalne wymagania, po obniżeniu ich.
Oznacza to, że gry najprawdopodobniej uruchomisz, te najprostsze. Jednak jakosć ustawień i płynność może nie być zadowalajacą. I nie, nie chodzi tu o rozbudowę RAM, to strzał w stopę, ale o całokształt.
Wiele współczesnych gier sensownie działa dopiero na prockach z 8 logicznymi rdzeniami i 1060/rx 570.

Po 1 to kwestia jakich gogli VR użyjesz 2 sprawa na jakich detalach chcesz grać i w jakie gry.
na Oculust rift z gtx 1060 gościu ma odpalone większość gier na wysokich lub średnich ustawieniach.

Do HTC VIVE Pro to conajmniej gtx 1070

Na takim PC jak ty masz to może być trochę za mało i będziesz grał ale za pewne w starsze tytuły i na minimalnych.

Może to oznacza “placek” albo “platfus”, kto wie co autor miał na myśli…