Czy mój zasilacz da radę z Gtx 1080 Ti?

Witam, Mam sprawę planuje za rok kupić Gtx 1080 Ti bo na pewno będzie tańszy niż teraz tylko nie wiem czy ten zasilacz co mam da radę dostarczyć wszystkiemu moc bez problemu i żeby nic się nie zepsuło. Co mam podać oprócz samego zasilacza? https://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-tr2-450w-japan-cap-w0432ne-712960/

Podaj cały config komputera. Moim zdaniem będzie za mało prądu…

Cześć,

Będzie za słaby.

to jaki polecacie zasilacz?

SilentiumPC Vero L2 600W Bronze.

Da radę z?

;Dyskiem HDD; SSD; poradzi sobie z każdym Gtx 1080 Ti (wszystko to mam kompie oprócz Gtxa 1080 Ti więc muszę wymienić tylko zasilacz i powinno wszystko hulać z tymi podzespołami i kartą gtx 1080 Ti?

Nie brałbym nic poniżej Gold a już na pewno nie Bronze bo i tak te certyfikaty nie są pewnym wyznacznikiem jakości…

Ale one nie są wyznacznikiem jakości :expressionless: tylko efektywności energetycznej
To jak różnica między lodówką klasy A+ a A+++

1 polubienie

NIe są, głównie dlatego, że nie są darmowe na 99%. Tak jak każda naklejka certyfikująca wystawca bierze "opłatę członkowską :slight_smile:

[quote=“Skoczix, post:6, topic:588584”]
[Intel Core i3-8100][/quote]

Trochę słabo do takiej karty, tylko 4 wątki :wink:

Zasilacz powinien być OK, jakby w tej samej cenie była nawet 650, to rozważ bliżej 50% się uplasujesz, to lepiej :wink:

Kiedyś wleci i7 8700k/8600k tylko najpierw karta jak mówicie że git to dobrze tylko czy do takiego procesora też będzie dobry ten zasilacz co dał @panicagaming ?

Spokojnie, 600W to spory zapas mocy.

W zależności od jakości komponentów wypełniających wnętrze zasilacza masz tą swoją efektywność energetyczną, zwał jak zwał. Problem w tym że nie zawsze to co na papierze pokrywa się z realem… Certyfikaty jak napisał kolega niżej, płacisz to sobie przyklejasz. Podobnie jak z THX i innymi…

Nie od jakości komponentów tylko od konstrukcji przetwornic… Od pokrycia deklarowanej mocy z rzeczywistymi osiągami są niezależne testy i benchmarki, także te po których otrzymuje się certyfikat. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie żeby do certyfikacji dać “lepszą sztukę” ale powtarzalność i pokrycie obietnic weryfikuje rynek.
W każdym razie - określenie

jest zupełnie bez sensu co zresztą sam potem potwierdzasz.

@Skoczix 600W wystarczą obecnie w każdym seryjnym kompie. Najmocniejsze zestawy po podkręcaniu wszystkiego biorą około 500W w benchmarkach. Do takiego kompa starczy spokojnie.

Z tym GOLD i Bronze, to był cytat.
Oczywiście test, benchmarki są w celu wydania certyfikatu, ale nikt nie robi tego propublico bono.
A wiesz jak wygląda “artykuł sponsorowany” :wink:

To oczywiście jedna strona medalu, z drugiej strony biorąc tak drogą kartę, to faktycznie lepiej zaryzykować i wybrać jakieś ceryfikowany.