Witam tak jak w temacie tylko ze temat nie jest kompletny. Otorz niedługo bede miał Cyfrowy Polsat i tu pytanie. Mam dwa 2 telewizory jeden u góry a drugi na dole. I czy mozna ogladac dwa rozne programy na dwóch telewizorach jednocześnie?
Jeden telewizor TV TURBO
Drugi Telewizor POLSAT SPORT EXTRA
Czekam na wasze odpowiedzi?
A jezeli nie mozna to jak mozna zrobic zeby mozna było? Cos trzeba kupic czy cos?
kurde to jedna osoba oglada to co oglada to ktora ma dekoder 8) Kto ma Pilot Ten Rządzi No coż mówi sie trudno ale wkoncu bedzie taka telewizja satelitarna Z tego trzeba sie cieszyc 8)
W Cyfrowym Polsacie występuje ten problem, że karta jest przypisana do konkretnego dekodera. Dlatego żeby oglądać dwa różne programy na różnych telewizorach potrzebne są dwa dekodery z dwoma kartami. Problem ten można rozwiązać w Cyfrze+, ale i tak będą potrzebne dwa dekodery (no i trochę dodatkowego sprzętu)
kilka lat temu jak mieliśmy cyfrę+ i dwa telewizory to do jednego był podłączony dekoder cyfry a do drugiego kupiliśmy najtańszy dekoder i zgłosiliśmy zgubienie kary. Za 100zł wyrobili na nową i mieliśmy dwie. Działało 2 miesiące a potem skończyła na się umowa i nie przedłużaliśmy jej bo na osiedlu pojawiła kablówka. Może teraz tak nie można niewiem.
Trudno mówi sie a zeby były na tym telewizorze z dekoderem ogladam film i zeby nie było ze na dole w telewizorze ta sama osoba oglada ta co u góry? Z tego co ja słyszałem to mozna powiedziec temu facetowi co instaluje to wszystko aby zrobił ze na jednym telewizorze jest cyfra a na innym sa te standartowe kanały. Mozna tak zrobic?
Tak można. Pod jeden TV podłączasz zwykłą antenę naziemną, a pod drugi dekoder i ew. tą samą antenę naziemną przez odpowiedni rozgałęznik (do odbioru TVP3).
z N-ką jest drogo, kiepsko ustawione pakiety, np żeby mieć tvn turbo to trzeba wszystkie sportowe wykupić a discovery są bodajże w różnych pakietach tak że lipa trochę (chyba ze stać Cię na full opcję)