Czy mozna ogladac rozna kanały na 2 telewizorach?(cyf polsa)

Witam tak jak w temacie tylko ze temat nie jest kompletny. Otorz niedługo bede miał Cyfrowy Polsat i tu pytanie. Mam dwa 2 telewizory jeden u góry a drugi na dole. I czy mozna ogladac dwa rozne programy na dwóch telewizorach jednocześnie?

Jeden telewizor TV TURBO

Drugi Telewizor POLSAT SPORT EXTRA

Czekam na wasze odpowiedzi?

A jezeli nie mozna to jak mozna zrobic zeby mozna było? Cos trzeba kupic czy cos?

Niestety jedyne wyjście to kupić nowy dekoder i nowy abonament. W cyfrze można było użyć przejściówki, ale w cp nie ma takiego czegoś

Nie można…zawsze pójdzie ten kanał który jest w danym momencie ustawiony na tunerze…

do tego są potrzebne 2 dekodery

Złączono Posta : 16.07.2007 (Pon) 19:13

no i dwie karty :stuck_out_tongue:

kurde to jedna osoba oglada to co oglada to ktora ma dekoder 8) Kto ma Pilot Ten Rządzi No coż mówi sie trudno ale wkoncu bedzie taka telewizja satelitarna Z tego trzeba sie cieszyc :stuck_out_tongue: 8)

W Cyfrowym Polsacie występuje ten problem, że karta jest przypisana do konkretnego dekodera. Dlatego żeby oglądać dwa różne programy na różnych telewizorach potrzebne są dwa dekodery z dwoma kartami. Problem ten można rozwiązać w Cyfrze+, ale i tak będą potrzebne dwa dekodery (no i trochę dodatkowego sprzętu)

Nie można :slight_smile: Ale prawde mówiąc coś takiego było by bardzo fajne. Ale niestety nie możliwe :stuck_out_tongue:

Hm a przez CardSplittery nie dało by się puszczać kodowania Nagry na np. Fergusony?

Wtedy splitter idzie pod nadajnik do RS232, a uprawnienia Nagra2 powinny iść same…

Wiem że jest taka możliwość na Cyfra+, a czy na Polsat?

kilka lat temu jak mieliśmy cyfrę+ i dwa telewizory to do jednego był podłączony dekoder cyfry a do drugiego kupiliśmy najtańszy dekoder i zgłosiliśmy zgubienie kary. Za 100zł wyrobili na nową i mieliśmy dwie. Działało 2 miesiące a potem skończyła na się umowa i nie przedłużaliśmy jej bo na osiedlu pojawiła kablówka. Może teraz tak nie można niewiem.

Legalnie się chyba nie da …

Trudno mówi sie a zeby były na tym telewizorze z dekoderem ogladam film i zeby nie było ze na dole w telewizorze ta sama osoba oglada ta co u góry? Z tego co ja słyszałem to mozna powiedziec temu facetowi co instaluje to wszystko aby zrobił ze na jednym telewizorze jest cyfra a na innym sa te standartowe kanały. Mozna tak zrobic?

Jeden dekoder = jeden telewizor. Nie ma co kombinować, inaczej się nie da, będzie to nielegalne.

:o

w Nbox recorderach masz bodajże wbudowane dwa tunery jeden kanał możesz ogladać a inny nagrywać :wink:

co do polsatu to niepolecam ! sam jestem abonentem jeszcze przez 3 miesiące naszczęście !!

nie da rady przez spliter.

jedyne co może zrobić aby oglądać dwa różne kanały to wyciągnąć box key(jeżeli ma odpowiedni tuner) i przez sharing.

Ja miałem Polsat Cyfrowy i mozna było go oglądać na wszystkich telewizorach w domu (3). To było nielegalne? :shock:

Krzychuu - Ale na wszystkich trzech ogląłeś to samo. Pytanie dotyczyło możliwości oglądania róznych kanałow przy wykorzytaniu jednego dekodera.

Tak można. Pod jeden TV podłączasz zwykłą antenę naziemną, a pod drugi dekoder i ew. tą samą antenę naziemną przez odpowiedni rozgałęznik (do odbioru TVP3).

@pinio

Gdybyś brał C+, byłaby taka możliwość.

Nie ma mowy o spliterowaniu CP na Ferdkach, zabawy w box key’e i przenoszenie uprawnień z N7001 i N7101.

Natomiast co do C+, tam nie ma box key’a, co jest bardzo dużym ułatwieniem.

Splitter, soft DvbExtr3me i jazda…

A jak jest z n-ką?

z N-ką jest drogo, kiepsko ustawione pakiety, np żeby mieć tvn turbo to trzeba wszystkie sportowe wykupić a discovery są bodajże w różnych pakietach tak że lipa trochę (chyba ze stać Cię na full opcję)