Dziękuje za odpowiedzi!
Mam telefon stacjonarny z Orange, oraz jeszcze nie aktywowaną neostradę (świeżo zmieniamy po orange freedom, ponieważ ta usługa jest w trakcie wycofywania).
Niestety moja sytuacja wygląda następująco:
W domu w którym mieszkam mam doprowadzoną linię, dom od ulicy, 25metrow za domem jest biuro gdzie nie ma doprowadzonego jeszcze kabla telefonicznego. Chcę mieć telefon w biurze i Internet w domu i w biurze. Tylko pojawia się problem jak to zmontować. Propozycja techników jest, aby przenieść router pod okno mojego domu i przeciągnąć kablem ethernet 25metrów do budynku biura i tu podłączyć telefon, Internet i fax.
Powiem szczerze bardzo słabo się na tym znam, w biurze na pewno 3 komputery będą podłączone do Internetu w przyszłości może być więcej, więc będę potrzebował drugi router.
Nie wiem jak dobrze rozwiązać tą kwestię, najlepiej byłoby utrzymać istniejącą linię w moim domu i tu chodziłby Internet oraz doprowadzić nową linię telefoniczną do biura i tam podłączyć nią telefon oraz fax.
Natomiast router byłby przy oknie i nadawał przez wifi, będą tam 2 laptopy i komputer stacjonarny, dlatego mam pytanie czy router może dalej przekazywać sygnał od innego routera wifi?
Oraz czy w Orange (TP) jest możliwe takie zastosowanie tzn 2 linii, 1 w jednym budynku, druga w drugim.
Oraz chciałbym zapytać czy takie plany mają miejsce jeżeli chciałbym brać w marcu Neostradę Fiber 40mb? to jest po vdsl, nie ma tu światłowodów ale jestem stosunkowo blisko do centrali około 450metrów po kablach, a już tutaj ktoś pisał że moje parametry pozwalają na osiągnięcie takiego rezultatu.
dziękuje za wszelkie odpowiedzi, jesteście bardzo pomocni