Czy można się cofnać do starszej wersji BIOS'u?

Ostatnio zrobiłem update Biosu z wersji F2, do wersji F12, i zaczynam tego żałować! Czy mogę się cofnąć do starszej wersji np. F11 i coraz niżej?

jeśli się nie da przez dyskietkę to niestety nie… mam tak samo :frowning: Też nie umiem cofnąć do starszej wersji ;(

Mogę to zrobić poprzez Q-Flash, ale nie wiem czy zostanie coś uszkodzone…

A próbowałeś wgrać starszą wersję ?

Nic nie powinno się stać złego.

Odłącz komputer od sieci, wyciągnij bateryjkę z płyty głównej / wielkości 1 zł. / za pół godz. lub godzinę włóż ją ponownie.

Sprawdż.

IMO bateryja nie pomoże ;]

Wgrac starszą wersje dałoby się wgrać ale byłby problem ze znalezieniem odpowiedniej. A co się dzieje że ten BIOS Ci tak przeszkadza?

Mnie bateryja pomogła oraz na dwóch innych komputerach co naprawiałem.

Im dłuższy czas tym lepiej - np. na niektórych laptopach nawet jest zalecane 24 godz.

Wyciągnięcie ,bateryji’ powoduje przywrócenie biosu do pierwszej wersji producenta płyty. :slight_smile:

Bez krzywych uśmiechów. :o

XMan - To jest raczej nie możliwe, chyba że miałbym DUALBIOS, a niestety go nie mam.

marcin_k - Przeszkadza mi to że w wersji jest F4 jest już zablokowany mnożnik Hyper Transport, dlatego że występowały u niektórym płyt problemy z taktowaniem złącz PCI-E… Mam nadzieje że u mnie nie będzie. A chcę podkręcić swojego Athlon’ka trochę, i muszę do tego mieć odblokowany mnożnik HT. Niestety mam już wgraną wersje F12, pierwotna to F2, strasznie żałuje że wgrałem nową wersje…

czy z tym cofnięciem biosu do starszej wersji to prawda? własnie mam ten problem, bo się okazało. że aktualizacja, którą zainstalowałam jest to d…y, bo jak włożę nowszy procek to się okazuje,że bios go nie obsługuje HELP